Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 9.2.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metla esillä Moskovassa

Metsäntutkimuslaitoksessa (Metla) tehtävää tutkimusta esitellään 10. helmikuuta Suomen Moskovan suurlähetystössä pidettävässä ”Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta” –seminaarissa ja verkostoitumistilaisuudessa. Metlassa tehtävä tutkimus näyttää kiinnostavan Venäjällä, sillä venäläisten yritysten, tutkimuslaitosten, yliopistojen, metsähallinnon, kansalaisjärjestöjen ja muiden toimijoiden sekä Venäjällä toimivien suomalaisyritysten edustajia on ilmoittautunut tilaisuuteen ennakkoon täysi salillinen, kertoo Moskovan suurlähetystössä Venäjän metsätalouden erityisasiantuntijana toimiva lähetystöneuvos Timo Leinonen.

Metlassa on tehty Venäjän metsätalouteen liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä jo pitkään yhteistyössä monien suomalaisten ja venäläisten toimijoiden kanssa, kertoo Metlan kansainvälisen metsätalouden professori Timo Karjalainen. Metlan kehittämän ja ylläpitämän Idän metsätieto-tietopalvelun (www.idanmetsatieto.info) kautta välitetään suomalaisille toimijoille tietoa Venäjän metsätaloudesta sekä venäjänkielisen tietopalvelun (www.lesinfo.fi) kautta tietoa Suomen metsätaloudesta. Molemmat palvelut ovat Karjalaisen mukaan olleet varsin suosittuja.

Metlalla on yhteistyösopimuksia useiden venäläisten metsäalan tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa. Seminaarin yhteydessä uusitaan aikaisempia sopimuksia ja solmitaan uusia. Metlan ylijohtaja Hannu Raition mukaan matkan tavoitteena on myös kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia Venäjällä. Metlan kansainvälisen neuvottelukunnan venäläinen jäsen, professori Anatoly Petrov Yleisvenäläisestä metsätalouden täydennyskoulutuskeskuksesta pitää Metlan esiintymistä Moskovassa tärkeänä ja uskoo sen lisäävän Metlan tunnettavuutta Venäjällä entisestään.

Lisätietoja:

  • viestintäpäällikkö Erkki Kauhanen, 050 391 2270, erkki.kauhanen @ metla.fi
  • professori Timo Karjalainen, 050 391 3080, timo.karjalainen @ metla.fi
Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute