Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 4.1.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsäntutkimuslaitos alueellisti valtakunnallista johtamista

Vuodenvaihteessa Metsäntutkimuslaitos siirtyi prosessiorganisaatioon tavoitteenaan tutkimuksen alueellisen vaikuttavuuden vahvistaminen. Samalla osa Metlan valtakunnallista johtoa alueellistettiin. Jatkossa Metla tulee edelleen vahvistamaan alueellista toimintaansa.

Uudessa asetuksessa Metlan ydintehtäväksi määritellään Tutkimus- ja kehittämispalvelut sekä tiedon ja teknologian siirto. Tiedon ja teknologian siirrolla tarkoitetaan tutkimusviestintää sekä tutkimustiedon, uuden teknologian ja uuden osaamisen käytäntöönvientiä, joiden kautta tutkimus saavuttaa yhteiskunnallisen ja taloudellisen vaikuttavuutensa.

Toiminta on organisoitu neljään alueyksikköön (Etelä-, Pohjois-, Itä- ja Länsi-Suomi). Niiden keskuspaikat ovat Vantaa, Rovaniemi, Joensuu ja Parkano. Kaikki aiemmat toimipaikat jatkavat näiden alueyksiköiden osina, ja yhteystiedot pysyvät ennallaan. Ylin johto on Vantaan Jokiniemessä.

Uudistuksen yhteydessä Metlaan nimitettiin neljä aluejohtajaa. He eivät ole alueyksiköiden esimiehiä vaan osa Metlan valtakunnallista johtoa. Lisäksi he vastaavat alueellaan asiakas- ja sidosryhmäsuhteista ja edistävät alueidensa tutkimusosaamista ja -yhteistyötä sekä tiedon ja teknologian siirtoa.

Etelä-Suomen aluejohtaja MMT, professori Jari Varjo on työskennellyt erilaisissa tutkimus-, kehitys- ja johtotehtävissä Metlassa, Joensuun yliopistossa, Euroopan unionissa ja YK:ssa. Varjon koko työura on liittynyt metsäalan kehittämiseen ja hänellä on laajat yhteistyöverkostot sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Itä-Suomen aluejohtajalla MMT, professori Jari Parviaisella on vahva kokemus metsäpolitiikan ja kestävän metsätalouden kehittämisestä. Parviainen on toiminut pitkään Metlan johtotehtävissä ja myös metsäalan asiantuntijana Suomen Bonnin suurlähetystössä. Hänellä on lukuisia luottamustehtäviä eurooppalaisissa ja suomalaisissa metsäalan toimielimissä.

Länsi-Suomen aluejohtaja MMT, professori Jori Uusitalo on aiemmin toiminut Metlan Parkanon yksikön johtajana. Sitä ennen hän hoiti Joensuun yliopiston metsäteknologian professuuria. Hänellä on vahva asiantuntemus erityisesti puun korjuuseen ja hankintaketjuun liittyvässä tutkimuksessa.

Pohjois-Suomen aluejohtaja MMT, professori Martti Varmola on toiminut pitkään Metlan Rovaniemen yksikön johtajana ja monissa kansainvälisissä tehtävissä, muun muassa YK:n maatalousjärjestössä FAOssa Roomassa ja metsäalan tutkimusorganisaatio CIFORissa Indonesiassa. Hänellä on lukuisia luottamustoimia Lapin alueen metsäorganisaatioissa.

Metsäntutkimuslaitos (Metla) on maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa toimiva valtion tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on edistää tutkimuksen keinoin metsien taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää hoitoa ja käyttöä.

Lisätietoja:

 • Tarkempaa tietoa Metsäntutkimuslaitoksesta saa internet-sivuilta www.metla.fi
 • Aluetiedottajat:
  • Marjatta Joutsimäki, Etelä-Suomen aluetiedottaja, p. 010 211 2037, marjatta.joutsimaki@metla.fi
  • Sinikka Jortikka, Pohjois-Suomen aluetiedottaja, p. 010 211 4544, sinikka.jortikka@metla.fi
  • Merja Lindroos, Itä-Suomen aluetiedottaja, p. 010 211 3215, merja.lindroos@metla.fi
  • Aimo Jokela, Länsi-Suomen aluetiedottaja, p. 010 211 4090, aimo.jokela@metla.fi
 • Ylijohtaja Hannu Raitio, p. 010 211 2010, hannu.raitio@metla.fi
Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute