Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 22.12.2009 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metlaan neljä uutta aluejohtajaa

Metsäntutkimuslaitoksen (Metlan) johtokunta on nimittänyt uusiin aluejohtajien virkoihin 1.1.2010 alkaen MMT, dosentti Jari Parviaisen, MMT, dosentti Jori Uusitalon, MMT, dosentti Jari Varjon ja MMT Martti Varmolan. Aluejohtajien virat liittyvät Metlan organisaatiouudistukseen, joka tulee voimaan vuoden 2010 alusta.

Uudet johtajat osallistuvat Metlan strategisten päämäärien asettamiseen ja vastaavat alueellaan asiakas- ja sidosryhmäsuhteista. Aluejohtajat johtavat, valvovat ja kehittävät vastuullaan olevia tutkimusaineisto- tai viranomaispalveluja. He myös edistävät alueidensa tutkimusosaamista ja -yhteistyötä sekä tiedon ja teknologian siirtoa.

Etelä-Suomen aluejohtajaksi valittu Jari Varjo on työskennellyt erilaisissa tutkimus-, kehitys- ja johtotehtävissä Metlassa, Joensuun yliopistossa, Euroopan unionissa ja YK:ssa. Varjon koko työura on liittynyt metsäalan kehittämiseen ja hänellä on laajat yhteistyöverkostot sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Itä-Suomen aluejohtajaksi valittu Jari Parviainen on toiminut metsäpolitiikan ja kestävän kehityksen parissa. Parviaisella on pitkä kokemus muun muassa Metlan johtotehtävistä ja myös työstä metsäalan asiantuntijana Suomen Bonnin suurlähetystössä. Hänellä on lukuisia luottamustehtäviä eurooppalaisissa ja suomalaisissa metsäalan toimielimissä.

Länsi-Suomen aluejohtajana aloittavalla Jori Uusitalolla on kokemusta Metlan johtotehtävistä, kenttäkoetoiminnasta sekä yhteistyöstä metsätalousyrittäjien kanssa. Uusitalolla on vahva asiantuntemus erityisesti puun korjuuseen ja hankintaketjuun liittyvässä tutkimuksessa.

Pohjois-Suomen aluejohtaja Martti Varmola on toiminut pitkään johtotehtävissä Metlassa ja on perehtynyt erityisesti käytännön metsätalouteen. Varmola on toiminut kansainvälisesti muun muassa YK:n maatalousjärjestö FAOssa ja metsäalan tutkimusorganisaatio CIFORissa. Hänellä on lukuisia luottamustoimia Lapin alueen metsäorganisaatioissa.

Lisätietoja:

  • Ylijohtaja Hannu Raitio, p. 010 211 2010, etunimi.sukunimi@metla.fi
  • Tutkimusjohtaja Leena Paavilainen, p. 010 211 2020, etunimi.sukunimi@metla.fi

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute