Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Nimitysuutinen 28.10. 2009 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Nimitys: Liisa Tyrväinen jatkaa luontomatkailun professorina

Metsäntutkimuslaitoksen johtokunta nimitti tänään MMT, professori Liisa Tyrväisen luontomatkailun professorin virkaan 1.11.2009 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Virka on Metsäntutkimuslaitoksen, Lapin yliopiston ja Metsähallituksen yhteinen. Viran sijoituspaikka on Metlan Rovaniemen yksikkö.

Luontomatkailun professori vastaa tieteenalansa toiminnasta ja tekee tieteellistä tutkimusta. Hän osallistuu tutkijoiden tieteelliseen ohjaamiseen ja tutkijakoulutukseen sekä antaa syventävien aineiden opetusta Lapin yliopistossa. Lisäksi professori edistää ja koordinoi Metsäntutkimuslaitoksen, Metsähallituksen ja Lapin yliopiston välistä tutkimusyhteistyötä, edistää ulkopuolisten resurssien hankintaa ja tutkimustulosten käytäntöön vientiä.

Luontomatkailun professuuri perustettiin vuonna 2002. Maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Liisa Tyrväinen nimitettiin virkaan 2005 ja nyt uudelle kaudelle. Tyrväinen johtaa Metlassa myös ”Metsästä hyvinvointia” -tutkimusohjelmaa.

-"Metsäala on juuri nyt suuressa murroksessa. Se korostaa entisestään tarvetta kehittää metsän käyttömuotoja siten, että metsään perustuvien elinkeinojen pohja monipuolistuu. Luontomatkailu palvelee laajoja käyttäjäryhmiä ja sen merkitys metsän käyttömuotona kasvaa tulevaisuudessa paljon myös taloudellisesti.", Metlan ylijohtaja professori Hannu Raitio sanoo.

Luontomatkailu tuo vuosittain pelkästään Lappiin useita satoja miljoonia euroja. Luontomatkailun professorin tutkimusalan kysymyksiin kuuluu muun muassa, miten matkailun aluetaloudellisia vaikutuksia voidaan maksimoida ja miten matkailutuloja tulisi hyödyntää alueiden kehittämiseksi ja niiden vetovoimaisuuden lisäämiseksi.

Lisätietoja:

  • Professori Liisa Tyrväinen, p. 050 391 4553, liisa.tyrvainen @ metla.fi
  • Rehtori Mauri Ylä-Kotola, Lapin yliopisto, p. 0400 276 288
  • Kehitysjohtaja Tapio Pouta, Metsähallitus, p. 0205 64 7442

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.10.2009 /SKet | Copyright Metla | Palaute