Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 18.6.2009

Taksaattoriklubi perusti Innovaatiopalkinnon

Taksaattoriklubin vuosikokous perusti Innovaatiopalkinnon huhtikuussa 2009. Palkinnon tarkoituksena on edistää tiedelähtöisyyttä ja asiakassuuntautumista metsänarvioinnissa ja metsätalouden suunnittelussa sekä rohkaista innovatiiviseen toimintaan. Palkinto myönnetään henkilölle, työryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, jonka innovaatiolla on ollut vakiintuneita vaikutuksia toimialalla. Aloite innovaatiopalkinnon perustamiseksi tehtiin vuonna 2008 järjestetyssä seminaarissa ”Innovaatiot ja metsäalan kilpailukyky”.

Palkintona jaetaan joka kolmas vuosi kiertopalkinto, kotimaisista havu- ja lehtipuulajeista (12 erilaista) tehty ”Relaskooppi”. Pysyväksi henkilökohtaiseksi muistoksi palkittu saa ”Relaskoopin” puisen pienoismallin. Ensimmäisen kerran palkinto jaetaan Taksaattoriklubin 25-vuotisjuhlaseminaarissa maaliskuussa 2010. Palkinnon saajan valitsee Taksaattoriklubin vuosikokouksen valitsema raati, johon pyydetään edustajat tutkimuksesta, opetuksesta, kehityksestä sekä käytännöstä.

Metlan professori Tuula Nuutinen lahjoitti Artepari Puuseppäliikkeen toteuttaman ”Relaskoopin” jäähyväislahjaksi suomalaisille taksaattoreille 15. kesäkuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Professori Nuutinen siirtyy elokuun alussa Euroopan metsäinstituuttiin ohjelmajohtajaksi.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi