Metsäntutkimuslaitos
Kutsu tiedotusvälineille 17.3.2009

Kutsu loppuseminaariin:

Ylä-Lapin metsien kestävä käyttö -tutkimus

Aika: torstai 26.3.2009 klo 8.30 - 15.30
Paikka: Saariselän tunturihotelli (auditorio), Saariselkä

Ylä-Lapin maankäyttökysymykset ovat olleet kiistanalaisia pitkään, ja aika ajoin ne leimahtavat liekkiin ja taas laantuvat. Ristiriitoja ovat aiheuttaneet muun muassa saamelaisten maaoikeuskysymykset, porotalouden ja metsätalouden yhteensovittaminen sekä luonnonsuojelua koskevat kysymykset.

Metla aloitti vuonna 2004 Ylä-Lapin metsien kestävä käyttö –hankkeen, jonka tavoitteena on ollut tuottaa tietoa etenkin poro- ja metsätalouden yhteensovittamiseksi. Ylä-Lapissa myös muut elinkeinot ovat tärkeitä, joten tutkimuksessa on pyritty kehittämään toimintamalleja, jotka mahdollistaisivat eri elinkeinojen ja metsänkäyttömuotojen oikeudenmukaisen ja kestävän toiminnan.

Loppuseminaarissa esitellään hankkeen uusimmat tulokset ja johtopäätöksiä.

Seminaarin ohjelmassa on kello 11.30-12.30 tutkijoiden ja tiedotusvälineiden edustajien yhteinen tilaisuus, johon pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 23.3.2009 Sinikka Jortikalle, puhelin 050 391 4544 tai sinikka.jortikka @ metla.fi.

Tervetuloa!

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi