Metsäntutkimuslaitos
Kutsu tiedotusvälineille 17.3.2009

Metsämaan ravinneolot muuttuvassa ympäristössä –tutkimuspäivä

Aika: torstai 26.3.2009 klo 9-15.30
Paikka: Metla, Muhoksen toimintayksikkö, Kirkkosaarentie 7, Muhos

Metsäntutkimuslaitoksen Muhoksen yksikkö järjestää tutkimuspäivän 26.3.2009 teemalla Metsämaan ravinneolot muuttuvassa ympäristössä. Tutkimuspäivän esitykset sisältävät tutkimustietoa kangas- ja turvemaiden ravinteisuuden perusteista ja puiden ravinnetilan vaihteluun vaikuttavista tekijöistä.

Päivän keskeisiä aihepiirejä ovat:

Puiden tasapainoinen ravinnetalous on metsien hyvän kasvun perusta. Maaperän ravinteisuudessa ja puiden ravinteiden saatavuudessa esiintyy kasvupaikkakohtaisen ja maantieteellisen vaihtelun ohella sää- ja ilmastotekijöihin kytkeytyvää vaihtelua. Metsätalouden toimenpiteet voivat joko parantaa tai heikentää maaperän ravinneoloja ja kestävän metsätalouden harjoittamisen edellytyksiä.

Seminaarin kotisivu.

Tervetuloa!

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi