Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 12.1.2009

Terveyttä metsästä - osaamiskeskittymä Pirkanmaalle

Kutsu Metsäntutkimuslaitoksen tiedotustilaisuuteen

Aika: 19.1.2009 kello 13.00.
Paikka: Metlan Parkanon yksikkö (Kaironiementie 54, Parkano)

Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) johtama kolmivuotinen "Terveyttä Metsästä" - hanke on käynnistynyt. Hankkeen osatoteuttajana on Metlan lisäksi Tampereen yliopiston Lääketieteen laitos.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa metsien terveysvaikutusten tutkimisen ja kehittämisen osaamiskeskittymä vahvistamaan Pirkanmaan metsästä saatavien terveystuotteiden ja -palveluiden yritystoimintaa.

Hankkeessa tutkitaan turvemaan sienikannoista ja puusta saatavien bioaktiivisten yhdisteiden vaikutuksia kokeellisessa verkkokalvon ikärappeumamallissa yhteistyössä Tampereen yliopiston Lääketieteen laitoksen kanssa.

Metsäntutkimuksen, lääketieteellisen tutkimuksen ja terveys- ja luonnontuotealan yritysten välille luodaan yhteistyö- ja asiantuntijaverkosto terveysvaikutteisten yhdisteiden hyödyntämiseksi. Hankkeessa myös edistetään metsien terapeuttisia ja hyvinvointivaikutuksia käsittelevien tutkimustulosten hyödyntämistä teemaympäristön muodossa.

Hankkeen toteuttajia ovat Metlan Parkanon yksikkö ja Tampereen yliopiston Lääketieteen laitos. Lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat Tampereen yliopiston Psykologian laitos, Åbo Akademin puukemian laboratorio, Luoteis-Pirkanmaan kehittämisyksikkö, Parkanon kaupunki, Luoteis-Pirkanmaan kunnat, BioneXt? Tampere, Ikaalisten Kylpylä Oy, CRS-Biotech, Vapo Oy, Millidyne Oy, Frantsilan Luomuyrttitila ja Santen Oy.

Hankkeen päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto/Pirkanmaan liitto.

Tilaisuuden puheenjohtajana on Metlan Parkanon yksikön johtaja Jori Uusitalo, ja hankkeen esittelee erikoistutkija FT Tytti Sarjala. Tilaisuudessa on paikalla myös yhteistyökumppaneita.

 

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi