Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 31.10.2008

Metla vahvasti mukana Metsäpäivillä

Metsäpäivät on metsäalan ammattilaisten valtakunnallinen kokous- ja seminaaritapahtuma. Ajankohtaisseminaarien lisäksi tarjolla on metsäalan tutkimuksen polttavimmat aiheet. Metsäpäivät 2008 pidetään kokonaisuudessaan 6.–7.11.2008 Helsingin Messukeskuksessa.

Metsäpäivät järjestetään tänä vuonna jo 80. kerran. Perinteikäs kevättalven ajankohta on siirtynyt marraskuuhun ja tapahtuma kokee samalla muodonmuutoksen. Muutoksen myötä Metsäpäivien näyttely sulautuu Helsingin metsämessuihin ja tavoitteena on, että Metsäpäivien merkitys koko alan yhteisenä tapahtumana kasvaa ja Metsäpäivistä tulee metsäalan toimijoiden näköinen tapahtuma.

Ohjelmatarjonnan ytimessä ovat ajankohtaiset aiheet. Metsäpäivillä kysytään: missä metsäalalla mennään ja miltä tulevaisuus näyttää? Ilmasto- ja energiakysymykset ovat Metsäpäivien pääteema. Aihe näkyy avajaisten, seminaarien ja Metsäklinikan ohella Helsingin metsämessuilla. Metsäpäivien seminaareissa käsitellään mm. Euroopan unionin ilmasto- ja energiapakettia, metsäalan rekennemuutosta, metsäalan viestintää sekä puun mittauksen ja mittausinformaation hyödyntämisen mahdollisuuksia.

Metsäklinikka on Metsäpäivien uutuus. Se esittelee metsäalan huippututkimuksen kiinnostavimmat aiheet ja tarjoaa metsäalan toimijoille mahdollisuuden tietojensa päivitykseen. Metlan tutkijat ovat mukana Metsäklinikan toteutuksessa ja ideana on tarjota tutkittua tietoa toimijoille ja tutkimustarpeita tutkijoille. Aiheet keskittyvät neljään pääteemaan: innovaatiot, ilmastonmuutos, metsätalous ja nousevat teemat.

Metsäpäivät on myös osa ensimmäisen kerran järjestettävää Euroopan metsäviikkoa. Ajankohtaisia teemoja käsitellään myös sen päätapahtumissa Brysselissä ja Roomassa.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi