Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 3.10.2008

Onko metsäteollisuus menestyksensä vanki?

- Metsäsektorilla uskottiin liian pitkään vanhaan eikä panostettu tarpeeksi tutkimukseen ja uuden kehittelyyn. Koko puun hyötykäyttö on ajateltava uudelleen sillä kriisi on myös mahdollisuus. Toivottavasti kurki ei kuole ennen kuin suo sulaa, sanoo metsätulevaisuustyöryhmän puheenjohtaja Esko Aho.

Metsätalouden tulevaisuus - seminaari 6.10.2008 kello 12 - 17 Kannuksen seurakuntatalolla (Valtakatu 20). Seminaarin järjestää Metlan Kannuksen toimintayksikkö yhteistyössä alueen muiden metsätoimijoiden kanssa.

Venäjän tuontipuun saannin tyrehtymisen pelossa puuta tuodaan loppuvuonna Venäjältä mahdollisimman paljon. Kasvatettujen varastojen vuoksi varsinainen puupula realisoituu vasta keväällä 2009.

Tällä hetkellä metsänomistajien keskuudesta kuuluu viestiä, että kaikelle puulle ei ole riittävästi kysyntää. Kaupataanko kenties vääränlaista puuta, vai onko hinta väärä? Metsäteollisuus taas sanoo ostavansa kaiken tarjotun puun ja valittaa, että puuntarjonta on aivan liian vähäistä. Kumpaako on uskominen?

Puuta kyllä riittää, vakuuttaa Metsäntutkimuslaitos. Maan puuston kokonaistilavuus on 2200 miljoonaa kuutiota, kasvu noin sata miljoonaa ja hakkuut vain noin 57 miljoonaa kuutiota. Ongelma on, miten puu saadaan metsästä ulos kannattavasti ja teollisuuden käyttöön.

Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Terttu Korte ja pääpuheen pitää maa - ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila aiheesta Metsätalouden tulevaisuus Suomessa.

Metsäteollisuuden terveiset tuo metsäjohtaja Juha Mäntylä Metsäliitosta ja metsänomistajien viestin kertoo metsäjohtaja Antti Sahi, MTK:sta.

Tilaisuuden loppuun on varattu noin tunti aikaa keskusteluun.

Katso seminaarin ohjelma.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi