Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 24.09.2008

Metlan Haapastensyrjän uudisrakennus sai arkkitehtuuristaan kunniamaininnan

Puupalkinto on jaettu yhdennentoista kerran. Metsäntutkimuslaitoksen Lopen Haapastensyrjän jalostusaseman toimisto- ja laboratoriorakennus sai kunniamaininnan kilpailussa, johon tänä vuonna osallistui yksitoista ehdokasta. Pääpalkinto, ”Puupalkinto 2008” myönnettiin yksimielisesti Porvoon tuomiokirkon katon jälleenrakennustyölle.

Metlan käyntikortti Lopella

Haapastensyrjän jalostusaseman toimisto- ja laboratoriorakennus jatkaa arkkitehti Seppo Häklin suunnittelemien laadukkaiden puurakennusten sarjaa. Monipuolisella puunkäytöllä ja harkitulla detaljitason suunnittelulla on saatu aikaan visuaalisesti kiinnostavia sisätiloja ja miellyttävää työympäristöä. Kotimaista puuta on käytetty rikkaasti ja puulajeille ominaisella tavalla. Rakennus on mitä parhain käyntikortti talon isännälle, Metsäntutkimuslaitokselle, sillä rakennukseen käytetty puutavara on peräisin tutkimuslaitoksen omilta mailta.

Puuinformaatio ry ja Puuinfo Oy myöntävät puupalkinnon rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla.

Vuoden 2008 palkintolautakuntaan kuuluivat arkkitehti, taiteilijaprofessori Olavi Koponen, Suomen arkkitehtiliiton pääsihteeri, arkkitehti Paula Huotelin, Rakennusinsinöörien liiton toimitusjohtaja, DI Helena Soimakallio, TKL Mikko Viljakainen Metsäteollisuus ry:stä, Puuinfo Oy:n toimitusjohtaja, metsänhoitaja Petri Heino, arkkitehti, ma. professori Pekka Heikkinen TKK:n arkkitehtuurin laitoksesta sekä arkkitehti Karola Sahi Taideteollisen korkeakoulun puustudiosta.

Edellisen kerran Metlaa muistettiin kolme vuotta sitten, kun Joensuun Metla-talo palkittiin vuoden 2005 puupalkinnolla.

Metlan toimisto- ja laboratoriorakennus, Läyliäinen

Kuva: Metla/Raija Viirros


Rakennushanke hyväksyttiin lokakuussa 2004. Sen ovat rahoittaneet Hämeen TE-keskus,  Metla, Vankienhoitolaitos, Etelä-Suomen aluevankila ja Lopen kunta.

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Häkli Ky Seppo Häkli
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Konstru Oy Jorma Eskola
Rakennuttaja: Metsäntutkimuslaitos, Vantaan toimintayksikkö

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi