Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 15.8.2008

Kutsu tiedotustilaisuuteen: Euroopan metsäkomission työryhmä kokoontuu Oulussa 19.–22.8.

FAO:n ja Euroopan metsäkomission (EFC) työkokous, Working Party on the Management of Mountain Watersheds, järjestetään Oulussa 19.–22.8. Järjestyksessään 26. kokouksen teemana on pohjoisuus sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset korkeilla alueilla ja pohjoisilla leveysasteilla.

Metsäntutkimuslaitoksen Muhoksen yksikkö kutsuu Teidät tiistaina 19.8. klo 11.30–12.30 Oulussa, Hotelli Lasaretissa (Kasarmintie 13) järjestettävään tiedotustilaisuuteen. Tilaisuudessa esitellään FAO:n toimintaa ja Nobelin ympäristöpalkinnon saanut, hallitustenvälisen ilmastopaneelin (IPCC) jäsen Raino Heino kertoo ilmastonmuutoksen mahdollisista vaikutuksista Suomessa.

Tiedotustilaisuuden ohjelma:

Working Party on the Management of Mountain Watersheds kokouksia on pidetty kahden vuoden välein vuodesta 1952 alkaen. Kokoukset ovat saaneet alkunsa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n aloitteesta.Tämän vuoden kokousjärjestelyistä vastaa Metlan Muhoksen toimintayksikkö. Oulussa järjestettävään kokoukseen on tulossa osallistujia noin 20 Euroopan maasta.

Oulun kokouksessa järjestetään seminaari, jossa luennoi kahdeksan eri maista kutsuttua esitelmöitsijää. Lisäksi kokouksessa esitetään metsäkomission jäsenmaiden kansallisia raportteja tämän vuoden teemasta: pohjoisuus sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset korkeilla alueilla ja pohjoisilla leveysasteilla. Kokousten teemat vaihtelevat vuosittain.

Lisätiedot:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi