/>
Metsäntutkimuslaitos

Tiedote 9.6.2008

Matti Palo on kutsuttu pohjoismaisen Metsäekonomian yhdistyksen kunniajäseneksi

Pohjoismainen Metsäekonomian yhdistys kutsui 50-vuotisjuhlakokouksessaan huhtikuun alussa kolme kunniajäsentä: Metsäntutkimuslaitoksen emeritusprofessori Matti Palon Suomesta, emeritusprofessori Asbjörn Svendsrudin Norjasta ja professori Finn Hellesin Tanskasta. Yhdistyksellä ei ole aikaisempia kunniajäseniä.

Yhdistys kokoaa joka toinen vuosi tutkijajäsenensä ja myös Pohjoismaiden ulkopuolisia tutkijoita konferenssiinsa, joka pidetään vuorotellen eri Pohjoismaissa. Tänä vuonna konferenssi pidettiin  Norjassa. Yhdistyksen useat työryhmät pitävät seminaarejaan ja kokouksiaan konferenssien välivuosina.

Matti Palo kuului aikanaan yhdistyksen hallitukseen ja johti pitkään kehitysmaiden tutkimuksen työryhmää. Hän on ollut motivoitunut pohjoismaisen yhteistoiminnan edistäjä metsäekonomian tutkimuksen ja opetuksen saralla. Palo työskenteli pari vuotta vakinaisena metsäekonomian professorina Tanskan Maatalousyliopistossa 1970-luvulla ja oli monia vuosia luennoitsijana pohjoismaisilla metsätalouden kehitysmaakursseilla. Hän on myös toiminut usein vastaväittäjänä tohtorinväitöksissä Norjassa ja Ruotsissa - viimeksi Ruotsin Maatalousyliopistossa Uppsalassa helmikuussa 2008.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi