Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 10.01.2008

Luoteis-Venäjän metsäalan yritysrekisteri ja Suomen metsäsektori venäjäksi

Metsäntutkimuslaitoksen ylläpitämään Venäjän metsätalouden tietopalveluun on luotu sähköinen hakemisto Luoteis-Venäjän metsäalan yrityksistä. Tietopalvelua on myös laajennettu kaksisuuntaiseksi.

Idän metsätieto-internetpalveluun on koottu Karjalan tasavallan, Murmanskin, Arkangelin ja Leningradin alueen metsä- ja puualan yritysten yhteystiedot sekä lyhyt kuvaus yrityksistä tavoitteena tarjota suomalaisyrityksille työkalu partnereiden hakuun. Hakemistosta löytyy 260 venäläisen yrityksen tiedot.

Suomenkielistä tietopalvelua on myös laajennettu kaksisuuntaiseksi tuottamalla venäjänkielistä tietoa Suomen metsäsektorista rinnakkaissivustoon www.lesinfo.fi. Lisäksi palveluun on koottu venäjänkielisiä, mm. Metlan eri hankkeissa tuotettuja julkaisuja ja oppaita. Kaksisuuntaisen tietopalvelun tavoitteena on palvella erityisesti suomalaisia ja venäläisiä yrityksiä sekä edesauttaa suomalaisten yritysten toimintaa helpottavan tiedon leviämistä Venäjällä.

Tietopalvelun laajennus toteutettiin vuonna 2007 päättyneessä Euregio Karelia Naapuruusohjelmaan kuuluvassa hankkeessa ”Venäjän puun laatu ja metsäalan kaksisuuntainen tietopalvelu” .

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi