Metsäntutkimuslaitos
Tiedote 21.11.2007

Metsähallitus ja Metla allekirjoittivat puitesopimuksen tutkimusmetsien käytöstä

Metsähallitus ja Metsäntutkimuslaitos (Metla) ovat tänään allekirjoittaneet puitesopimuksen Metsähallituksen hallinnassa olevien alueiden käytöstä tutkimustarkoituksiin. Samalla Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas ja Metlan ylijohtaja Hannu Raitio allekirjoittivat sopimuksen vuoden vaihteessa tapahtuvan alueiden ja rakennusten siirtämisen yksityiskohdista.

Metlalta siirtyy Metsähallituksen hallintaan ensi vuoden alussa 86 000 hehtaaria maata. Nykyisiä suojelualueita tästä on 7 000 hehtaaria, joukossa myös Kolin kansallispuisto. Erilaisia rakennuksia siirtyy noin 400. Hallinnansiirron yhteydessä Metsähallitukseen on siirtynyt ja siirtyy noin 40 Metlan työntekijää. Heidän sijoittamisensa Metsähallituksen eri tehtäviin on loppusuoralla.

Osapuolet ovat tyytyväisiä hallinnansiirtoon ja niihin periaatteisiin ja käytäntöihin joilla tutkimustoiminnan intressit jatkossa turvataan. Ylijohtaja Hannu Raition mukaan metsien hallinnan siirto auttaa Metlaa keskittymään ydintoimintaansa tutkimukseen ja vahvistaa Metsähallituksen ja Metlan strategista kumppanuutta. Metlan kannalta tärkeää on muun muassa pitkien, jopa vuosikymmeniä kestävien kokeiden turvaaminen, minkä nyt allekirjoitettu sopimus takaa.

Pääjohtaja Jyrki Kangas sanoo toimenpiteen parantavan metsäntutkimuksen, käytännön metsätalouden ja suojelualueiden hoidon välistä yhteistyötä, mikä on Metsähallituksen kaltaisen merkittävän maanhaltijan ja metsätalouden harjoittajan kannalta erittäin tärkeää.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi