Metsäntutkimuslaitos

Tiedote 30.07.2007

Matti Palo Rauhanyliopiston vierailevaksi professoriksi

Rauhanyliopisto (Universidad para la Paz/University for Peace) Costa Ricassa on 23. heinäkuuta nimittänyt Metsäntutkimuslaitoksen emeritusprofessori Matti Palon vierailevaksi professoriksi. Hänen tutkimustensa keskeisenä teemana on ollut metsäkadon ja köyhyyden vähentäminen tropiikissa.

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous perusti Rauhanyliopiston vuonna 1978. Costa Rica on ollut demokratian, rauhan ja turvallisuuden esikuva Latinalaisessa Amerikassa jo yli puoli vuosisataa. Koko tuona aikana maalla ei ole ollut omaa armeijaa.

Palon tehtävänä on luennoida ”Ympäristö, rauha ja turvallisuus” -tiedekunnassa otsikolla ”Metsätalous ja kestävä kehitys”. Metsien arvotukkien laittomilla myynneillä on viime aikoina rahoitettu monia sisällissotia useissa tropiikin maissa. Metsät ovat toimineet myös siviiliväestön turvapaikkoina taisteluilta. Palo on aiemmin käynyt kaksi kertaa Rauhanyliopistossa kutsuttuna luennoitsijana.

Palo toimii edelleen dosenttina (Affiliated Professor) CATIE-yliopistossa, joka on myös kansainvälinen laitos ja toimii Costa Ricassa Latinalaisen Amerikan trooppisten luonnonvarojen tutkimuksessa ja opetuksessa. Hän luennoi viimeksi CATIEssa viime helmikuussa.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi