Metsäntutkimuslaitos

Tiedote 12.04.2007

Olli Tahvoselle ja Pasi Puttoselle tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) professorit Pasi Puttonen ja Olli Tahvonen ovat tänään saaneet opetusministeriön myöntämän tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon kirjasta "Uusi metsäkirja" (Gaudeamus). Kirjan muut toimittajat ja valtionpalkinnonsaajat ovat tutkija Riina Jalonen, akatemiaprofessori Ilkka Hanski, yliopistolehtori Timo Kuuluvainen, professori Eero Nikinmaa, professori Paavo Pelkonen ja tutkija Kaisa Raitio.

Uusi metsäkirja viitoittaa uutta polkua suomalaiseen metsään. Kirjassa tarkastellaan nykyistä metsätaloutta ja -politiikkaa kriittisesti, mutta samalla keskustelua avaten ja uusia vaihtoehtoja etsien. Se laajentaa metsäkeskustelua perinteisten metsätieteiden ulkopuolelle - biologiaan, ympäristötaloustieteeseen, kulttuurintutkimukseen ja estetiikkaan.

Uusi metsäkirja on koottu seitsemän Tutkijoiden metsäpalaveri -seminaarin tuloksista. Seminaarisarja järjestettiin Kolilla vuosina 2004-2005.

Tiedonjulkistamisneuvottelukunnan arvio palkitusta julkaisusta:
"Tutkijat ovat erinomaisesti oivaltaneet, että uudet ajatukset edellyttävät eri tieteenalojen yhdistämistä ja rinnakkaisaloihin liittyvän tutkimuksen tuntemusta. Kirja on poikkeuksellisen monipuolinen ja syvällinen keskustelunavaus ja pohjustus laajemmalle yhteiskunnalliselle keskustelulle ja pohdiskelulle Suomen metsistä ja niiden käytön tavoitteista. Teoksen teemoja ovat kestävä kehitys, metsien käytön historia, metsänkasvatuksen tavoitteet ja keinot, metsien monimuotoisuus, metsän monet merkitykset sekä alueellinen yhteistyö metsätaloudessa.

Uuden metsäkirjan kirjoittajat näkevät metsän puilta ja avaavat ennenkäymättömiä polkuja lukijan kulkea."

Julkaisu: Jalonen, Hanski, Kuuluvainen, Nikinmaa, Raitio, Tahvonen, Pelkonen & Puttonen (toim.). 2006. Uusi metsäkirja. Gaudeamus. Kirjan esittely Gaudeamus Kirjan www-sivuilla.

Lisätietoja:

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi