Metsäntutkimuslaitos

Tiedote 29.12.2005

Metsäsektorin tuoreet perustiedot taas yksissä kansissa
Metsätilastollinen vuosikirja 2005 on ilmestynyt

Tiesitkö, että Suomi on maailman kolmanneksi suurin raakapuun tuoja? Tai että metsäsektorin osuus bruttokansantuotteesta on meillä maailman korkein, 8 prosenttia? - Nämä tiedot ja paljon muutakin kiinnostavaa löydät Metsäntutkimuslaitoksen julkaisemasta Metsätilastollisesta vuosikirjasta. Vuoden 2005 kirja on juuri ilmestynyt.

Metsätilastollinen vuosikirja on yli 400-sivuinen metsä- ja puutalouden perusteos, joka kokoaa yksiin kansiin keskeiset asiat Suomen metsätaloudesta ja -teollisuudesta, kansainvälisiä metsätilastojakaan unohtamatta. Tuoreessa kirjassa pääosa tilastoista käsittelee vuotta 2004, mutta monilta aihealueilta, kuten puumarkkinoilta ja metsätuotteiden ulkomaankaupasta, julkaistaan myös vuoden 2005 kuukausitilastoja.

Vuosikirjan pääpaino on perinteisesti metsävarojen, metsänhoitotöiden, puumarkkinoiden ja metsätuotteiden ulkomaankaupan tilastoinnissa. Kirjan tietosisältöä kuitenkin kehitetään jatkuvasti eri käyttäjäryhmien tarpeiden mukaan. Kansainväliset metsätilastot sekä metsien terveydentilan ja suojelun tilastointi ovat viime vuosina vallanneet lisää tilaa. Uudessa vuosikirjassa esitetään mm. tuoreimmat tulokset metsien kunnon seurantaohjelmasta (Forest Focus). Taulukoiden ja kuvien lisäksi kirja tarjoaa erillisartikkeleita useista metsäsektorin ajankohtaisista kysymyksistä. Tänä vuonna käsitellään mm. Euroopan metsäsektorin kehityksen ennustamista ja puupellettien tuotantoa.

Metsätilastollisen vuosikirjan, kuten muutkin Suomen viralliset metsätilastot tuottaa Metlan Metsätilastollinen tietopalvelu. Vuosikirjan lisäksi tietopalvelu julkaisee vuosittain noin 50 Metsätilastotiedotetta. Kaikki metsätilastot ovat saatavissa myös Internetissä, Metinfo Tilastopalvelussa (maksullinen). Se sisältää myös vuosikirjan verkkoversion, josta voit ladata taulukot suoraan omalle tietokoneellesi.

Julkaisu: Metsätilastollinen vuosikirja 2005. Skogsstatistisk årsbok. Finnish Statistical Yearbook of Forestry. Päätoimittaja: Aarre Peltola. 424 sivua, hinta 40 € (sis. alv.).

Tilaukset:

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi