Metsäntutkimuslaitos

Tiedote 02.06.2005

Metsätieteiden yhteinen väitöskirjasarja "Dissertationes Forestales" avattu verkkoon

Suomen Metsätieteellisen Seuran, Helsingin yliopiston, Joensuun yliopiston ja Metsäntutkimuslaitoksen yhteisen metsäväitöskirjasarjan Dissertationes Forestalesin www-sivut on avattu. Väitöskirjat ovat luettavissa osoitteessa www.metla.fi/dissertationes

 

Metsätieteelliset väitöskirjat julkaistaan jatkossa sähköisessä muodossa. Dissertationes Forestales -sarjassa julkaistaan yliopistojen tiedekunnilta väittelyluvan saaneita väitöskirjoja. Käsikirjoitus hyväksytään julkaistavaksi sarjassa yliopiston väittelyluvan perusteella eikä sarjalla ole erillistä tieteellistä tarkastusmenettelyä. Väitöskirjat julkaistaan yliopiston väitöstilaisuudessa julkisesti tarkastettavaksi esitetyssä muodossa. Julkaistut väitöskirjat ovat vapaasti luettavissa ja kopioitavissa.

Ensimmäisenä sarjassa julkaistaan M.Sc. Diego Pérezin väitöskirja "Stand growth scenarios for Tectona grandis plantations in Costa Rica". Pérez puolustaa väitöskirjaansa Viikissä luentosalissa B5 perjantaina 3.6. klo 12 alkaen. Vastaväittäjänä toimii Dr. K. M. Bhat, Kerala Forest Research Institutesta, sekä kustoksena prof. Pasi Puttonen Helsingin yliopiston metsäekologian laitokselta.

Väitöskirjojen pääarkisto on Metsäntutkimuslaitoksen tietojärjestelmässä, mutta linkit väitöskirjoihin löytyvät myös yliopistojen omilta sivuilta. Painettuja kappaleita väitöskirjoista tullaan tekemään vain yliopistojen edellyttämä minimimäärä.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi