Metsäntutkimuslaitos

 

Tiedote 27.4.2005

Tutustu Internetissä – käy maastossa
- Solbölen tutkimuspuistossa esitellään metsäntutkimusta monipuolisesti

 

Solbölen tutkimusalueelle perustetussa tutkimuspuistossa esitellään puiden kasvuun, siemensatoihin, männyn harvennukseen ja juurikääpään liittyviä tutkimuksia. Näihin sekä moniin muihin kohteisiin voi tutustua tuoreiden Internet-sivujen lisäksi myös paikan päällä Solbölessä. Internet-palvelusta voi tulostaa materiaalia mukaan tutkimusretkelle. Palvelusta löytyy myös Metlan tutkijoiden yhteystiedot.

Solbölen tutkimuspuisto Internetissä

Solbölen tutkimusalue on ikkuna tammivyöhykkeen metsäntutkimukseen
Tammisaaressa sijaitsevalla Solbölen tutkimusalueella on tutkittu metsiä jo vuodesta 1926 lähtien ja alueella on edelleen käynnissä hyvin pitkäaikaisia kokeita. Tutkimusalue sijaitsee Suomen etelärannikolla Tammisaaren kaupungissa. Tällä hetkellä tutkimusalueeseen kuuluu noin 1700 hehtaaria maata viiden rannikkokunnan alueella.

Tutkimusalueen sijainti tammivyöhykkeellä mahdollistaa monien mielenkiintoisten aiheiden tutkimisen. Solbölessä tutkitaan muun muassa ulkomaisia puulajeja, lehtoluontoa sekä metsäuudistamista ja -kasvatusta. Solbölessä voi tutustua tutkimuspuiston lisäksi myös moniin ulkomaisiin puulajeihin ja jaloihin lehtipuihin.

Lisätietoja:


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi