Metsäntutkimuslaitos

Tiedote julkaistavissa 25.02.2005 klo 10.00     in English | pa russki

Suomalainen oppikirja metsäteknologian perusteista ilmestyy venäjäksi

Moskovassa julkistetaan perjantaina 25.2.2005 venäjänkielinen painos Metlan Parkanon tutkimusaseman johtajan tohtori Jori Uusitalon kirjoittamasta kirjasta Metsäteknologian perusteet. Suomenkielinen alkuteos ilmestyi vuonna 2003.

 

Tavaralajikorjuu on yleistymässä Venäjän puunkorjuussa. Tarvittavaa oheis- ja oppimateriaalia on ollut kuitenkin niukasti tarjolla venäjän kielellä. Oppikirjan yhtenä tärkeänä kohderyhmänä ovatkin monitoimi- ja metsäkonekuljettajat. Kirjassa käsitellään myös metsävarojen hyödyntämiseen liittyviä toimenpiteitä, erilaisia työtapoja, logistiikkaa ja taloudellisuutta. Suomenkielisestä versiosta venäjänkielinen poikkeaa ainoastaan puukauppatapoja kuvaavassa luvussa. Pääpaino on pohjoismaissa käytetyssä puutavaralajimenetelmässä. Kirjassa on myös lyhyt katsaus muualla maailmassa käytetyistä puunkorjuumenetelmistä.

Aloite kirjan julkaisemiseksi lähti Venäjältä, Komin tasavallasta. Julkistamistilaisuudessa on arvovaltainen venäläinen edustus Komin entisestä metsäministeristä lähtien. Tilaisuudessa puheenvuoron käyttävät tohtori Jori Uusitalon lisäksi myös professori Petrov Anatoli Pavlovich ja kirjahankkeen vetäjänä toiminut Kalevi Kyyrönen.

Kirjan kustantaa Joensuussa toimiva Oy FEG - Forest and Environment Group Ltd konsulttitoimisto. Kirjasta on tehty 1000 kappaleen painos, ja kirja tulee pääasiassa opetuskäyttöön alan oppilaitoksiin. Kirjan rahoittajina on suomalaisia metsäkoneyhtiöitä ja metsäyrityksiä.

Kirjan suomenkielisen version kustantaja ja markkinoija on Metsälehti Kustannus Oy

Lisätietoja:

  • tohtori Jori Uusitalo
    Metsäntutkimuslaitos, Parkanon tutkimusasema
    puh. 010 211 4010, 050 391 4010

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi