Metsäntutkimuslaitos

Tiedote 16.12.2004

Metla aloittaa Itämeren alueen puun hintaseurannan

 

Metla laajentaa puun hintaseurantaa Suomen lähialueille. Puutavaralajeittaisia hankintahintoja Itämeren alueen maista on nyt saatavissa internetin kautta Metlan Metinfo Tilastopalvelusta. Tänään avattu "Roundwood Prices in the Baltic Sea Region" -osio sisältää hankintahintoja Suomen lisäksi Virosta, Liettuasta, Ruotsista ja Norjasta. Tiedot perustuvat näiden maiden virallisiin metsätilastoihin. Metla päivittää hintatietoja säännöllisesti muutaman kuukauden väliajoin. Lisäksi palvelussa esitetään maittaisia puukauppa- tai hakkuumääriä.

Puun hankintahinnat ovat valtaosin kuukausihintoja, ja niitä löytyy palvelusta vuodesta 1996 alkaen. Palvelu tarjoaa myös kuvaukset eri maiden tilastojen laadintamenetelmistä hintatietojen hyödyntämisen tueksi. Puun hintojen suoraan vertailuun maiden välillä on syytä suhtautua varauksin, koska eri maissa puutavaralajien mitta- ja laatuvaatimukset, mittayksiköt ym. tekijät eroavat toisistaan.

Metinfo Tilastopalvelu on maksullinen palvelu, ja se edellyttää lisenssin hankkimista. Käy tutustumassa palveluun ja ota se viikoksi ilmaiseen koekäyttöön, osoite on: http://www.metla.fi/metinfo/tilasto/

Lisätietoja:

  • Tutkija Martti Aarne, puh. 010 211 2142, martti.aarne @ metla.fi
  • Tutkija Esa Ylitalo, puh. 010 211 2183, esa.ylitalo @ metla.fi

Tutkimushanke: Metsätilastollinen tietopalvelu

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, puh. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi