[METLA Tiedote]

23.2.2004

 

Metsäntutkimuslaitos vahvistaa Venäjä-yhteistyötä

Metsäntutkimuslaitos on solminut tutkimusta koskevan yhteistyösopimuksen Moskovan valtiollisen metsäyliopiston (MSFU) kanssa. Sen perusteella osapuolet pyrkivät edistämään metsätieteen ja -teknologian kehittämistä, yhteistutkimuksia sekä tutkija- ja asiantuntijavaihtoa.

MSFU on Venäjän suurin metsäyliopisto. Yliopistossa on 13 000 opiskelijaa ja 600 opettajaa, ja sen tutkimustoiminta kattaa koko metsäalan. Kahdeksan hengen asiantuntijaryhmä, jossa on edustettuina yliopiston eri laitoksia, vierailee Metsäntutkimuslaitoksessa 24.-26. helmikuuta. Vierailun tarkoituksena on edistää käytännön yhteistyötä sekä kartoittaa yhteisiä tutkimusteemoja organisaatioiden välillä.

Metsäntutkimuslaitoksen Vantaan ja Joensuun tutkimuskeskuksissa järjestetään 24. ja 25. helmikuuta seminaarit, joissa MSFU esittelee tutkimus- ja opetustoimintaansa suomalaisille metsäntutkijoille ja opettajille.

"Metsäsektori on murroksessa Venäjällä, esimerkiksi metsälainsäädäntöä ollaan uudistamassa ja metsäpolitiikkaa kehittämässä. Metsäteollisuuden ja metsätalouden vuorovaikutuksessa on paljon parantamisen varaa. Nämä ja monet muut teemat ovat myös meidän kannaltamme mielenkiintoisia, ja niitä on syytä tutkia yhteistyössä johtavien venäläisten organisaatioiden kanssa, jollainen Moskovan valtiollinen metsäyliopisto on", kertoo professori Timo Karjalainen Metlan Joensuun tutkimuskeskuksesta.

Metsäntutkimuslaitoksessa Venäjän ja muiden siirtymätalousmaiden metsätaloutta koskevaa tutkimusta koordinoidaan Joensuun tutkimuskeskuksesta. Meneillään olevia Venäjään liittyviä tutkimushankkeita ovat mm. Venäjän metsätalouden tietopalvelu ja Metsäsektorin kehitys Venäjällä ja sen vaikutus Suomen metsäsektoriin.

Forest Research and Education in Moscow State Forest University -seminaarit

Lisätietoja:

  • Professori Timo Karjalainen, p. 010 211 3080, timo.karjalainen@metla.fi
  • Tutkija Timo Leinonen, p. 010 211 3252, timo.leinonen@metla.fi
  • Suunnittelija Mari Pitkänen, p. 010 211 3063, mari.pitkanen@metla.fi

Metlan ajankohtaista-sivulleMetlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Viestintä Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. 010 211 2000, sähköposti: info@metla.fi