[METLA Tiedote]

 

 

Julkaistavissa 11.11.2003

 

Metlan tutkimuspäivä Heurekassa 13.11.2003:
Haavan viljely metsätaloudessamme

Kiinnostus haapaa kohtaan on viime vuosina lisääntynyt erityisesti massa- ja paperiteollisuudessa. Myös haavan viljelyalat ovat kasvaneet, mutta kokemusta haavan viljelystä on Suomessa kuitenkin vielä vähän. Metsäntutkimuslaitoksen Punkaharjun tutkimusasema järjestää "Haavan viljely metsätaloudessamme" -tutkimuspäivän tiedekeskus Heurekassa, Vantaan Tikkurilassa torstaina 13.11.2003 klo 10-16.

Haavan viljelystä on Suomessa vasta vähän kokemusta. Hybridihaapaa, joka on suomalaisen ja pohjois-amerikkalaisen haavan risteymä, viljeltiin jonkin verran 1950- ja 60-luvuilla lähinnä tulitikkuteollisuuden käyttöön, mutta jo 70-luvulla kiinnostus haapaa kohtaan väheni. Viime vuosikymmenen lopulla kiinnostus haavan käyttöön paperin raaka-aineena lisääntyi ja erilaiset haavan viljelyyn liittyvät tutkimus- ja kehityshankkeet käynnistyivät uudelleen niin Metlassa, yliopistoissa kuin metsäteollisuusyrityksissäkin.

Tutkimuspäivä tarjoaa käytännön metsäammattilaisille, tutkijoille ja muille haavan viljelystä kiinnostuneille mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia ja tietoa haavan käytöstä, viljelystä sekä jalostuksesta. Päivän aiheita ovat muun muassa haavan käyttömahdollisuudet metsäteollisuudessa lähitulevaisuudessa, haavan viljelyyn liittyvät mahdollisuudet ja riskit sekä haavan taimituotantoon liittyvät ongelmat ja niiden ratkaisut.

Lisätietoja tutkimuspäivästä:

  • tutkimuspäivän www-sivut
  • Egbert Beuker, Metla, Punkaharjun tutkimusasema p. 010 211 4223, GSM 050 391 4223


Tietoa haavasta ja haapaan liittyvästä tutkimuksesta Metinfo Haapa -tietopaketista

 

Metlan ajankohtaista-sivulle

 


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Viestintä Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. 010 211 2000, sähköposti: info@metla.fi