[METLA Tiedote]

 

 

Julkaistavissa 23.7.2003

 

 

Länsi-Suomeen metsäalan yhteistoimintaverkosto

Metsäntutkimuslaitoksen Parkanon tutkimusaseman aloitteesta sekä Parkanon kaupungin ja Pirkanmaan TE-keskuksen tukemana on vastikään aloittanut toimintansa kehittämishanke, jonka tavoitteena on perustaa Länsi-Suomeen metsäalan yhteistoimintaverkosto ja -keskus.

Metsäalalla on Länsi-Suomessa perinteisesti vahva asema, ja alueella toimii lukuisia metsäalan toimijoita. Heidän mielestään monimutkaistuvassa toimintaympäristössä tarvitaan uusia välineitä, joiden avulla pystytään kehittämään toimintaa ja vastaamaan uusiin haasteisiin. Verkostoituminen on yksi keino hallita monimutkaista toimintaympäristöä. Toistaiseksi alueelta on kuitenkin puuttunut alan laaja-alainen yhteistoimintaverkosto.

Länsi-Suomen metsäalan yhteistyön kehittämishankkeella on sekä organisatorisia että toiminnallisia tavoitteita. Organisatorisena tavoitteena on verkottaa aluksi Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueen metsäntutkimuksen, metsäopetuksen, käytännön metsätalouden organisaatioiden ja metsäteollisuuden toimijat. Myöhemmin verkosto laajennetaan koko Länsi-Suomen Allianssin alueelle. Yhteistoimintaverkoston ylläpito sekä toiminnan kehittäminen keskitetään perustettavaan yhteistoimintakeskukseen.

Kehittämishankkeen toiminnallisia tavoitteita ovat:
- edistää metsäalan toimijoiden keskinäistä yhteistoimintaa ja tunnettuutta,
- laajentaa toimijoiden asiakaskuntaa sekä tehostaa metsäalan tuotteiden ja palveluiden yhteismarkkinointia,
- tehostaa ja ylläpitää alueen metsä- ja ympäristöviestintää,
- edistää metsäalan tunnettuutta elinkeinoelämän ja poliittisten päättäjien keskuudessa,
- kartoittaa yhteistyötahojen tunnettuutta ja toiminnan vaikuttavuutta sekä
- edistää metsäalan työllisyyttä ja profiloida toimialuetta metsäalan osaajana.

Metsäalan yhteistyön kehittämishankkeen takana ovat Metsäntutkimuslaitoksen Parkanon tutkimusasema, Länsi-Suomen metsänomistajien Liitto, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Lounais-Suomen metsäkeskukset, Kihniön ja Pohjois-Satakunnan metsänhoitoyhdistykset sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tuomarniemen metsäoppilaitos. Myös Pirkanmaan liitto on hankkeen vahva taustatoimija.

Kehittämishankkeen ulkopuolisina rahoittajina toimivat Euroopan maatalouden ohjaus- ja tukirahasto (EMOTR), Suomen valtio, Luoteis-Pirkanmaan seutukunta, Parkanon Säästöpankki, Parkanon Osuuspankki sekä Nordea Pankki Suomi Oyj, Parkanon konttori.


Lisätietoja:
Koordinaattori, Juha-Matti Markkola
Länsi-Suomen metsäalan yhteistoimintaverkosto
puh. 010 211 4068, gsm 050 391 4068, faksi 010 211 4001
sähköposti: juha-matti.markkola@metla.fi
osoite: Metla/Parkanon tutkimusasema, Kaironiementie 54, 39700 Parkano


Metlan ajankohtaista-sivulle


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Viestintä Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. 010 211 2000, sähköposti: info@metla.fi