[METLA Tiedote]

 

 

Julkaistavissa 23.5.2003 klo 10

 

Idän Metsätieto -verkkopalvelu avattu
Tietoa Venäjän metsätaloudesta saa nyt Internetistä

Tietoa Venäjän metsätaloudesta ja puukaupasta on nyt saatavilla keskitetysti Internetistä. Uusi Idän Metsätieto -tietopalvelu on avattu osoitteessa www.idanmetsatieto.info. Palvelu on rakennettu Metsäntutkimuslaitoksen Joensuun tutkimuskeskuksen koordinoimassa Idän Metsätieto-hankkeessa.

Idän Metsätieto -palvelu sisältää muun muassa kattavan perustietopaketin Venäjän metsätaloudesta, uutispalvelun ja linkkilistan sekä yksityiskohtaisia puuntuonnin ohjeita ja metsätaloutta koskevia lakeja. Palvelusta löytyy myös esimerkkejä Venäjän metsätalouskartoista ja tietoja karttojen toimittajista. Lisäksi sivuilla on saatavissa Luoteis-Venäjän metsäalan yhteystietohakemisto, jossa on yli 300 organisaation yhteystiedot.

Palveluun liittyy myös kaksikielinen Yritysten kohtauspaikka. Se sisältää yritysrekisterin, johon voivat rekisteröityä metsäsektorilla toimivat suomalaiset ja venäläiset yritykset ja organisaatiot, sekä ilmoitustaulun yritysten välistä tietojen vaihtoa varten. Kohtauspaikan tarkoituksena on edistää erityisesti pk-sektorin verkottumista.

Sivustolla kannattaa vierailla usein, sillä uutispalvelu seuraa venäläisiä ja suomalaisia uutislähteitä jatkuvasti. Myös ulkoministeriön metsäasioita koskevat tiedotteet on luettavissa sivuilta. Internet-palveluun tuotetaan jatkuvasti lisää sisältöä ja palvelua kehitetään käyttäjien toiveiden perusteella.

Idän metsätieto -hanke tuottaa metsäalan yrityksille, organisaatioille ja viranomaisille tietoa Venäjän metsätaloudesta ja puukaupasta jalostettuna helposti käytäntöön sovellettavaksi. Internet-palvelun lisäksi hanke tarjoaa tietopalveluita Joensuun ja Kajaanin informaatiopisteissään. Hanketta rahoittavat Interreg III A Karjala-ohjelma sekä Itä-Suomen lääninhallitus vuosina 2002-2004.


Lisätietoja:

  • projektipäällikkö Sari Karvinen, Metla, Joensuun tutkimuskeskus,
    p. 010 211 3256, gsm 050 391 3256, sähköposti: sari.karvinen@metla.fi


  • Idän Metsätieto -Internet-palvelu
Tutkimushanke: Idän Metsätieto - Venäjän metsätalouden tietopalvelu

Aiemmat tiedotteet aiheesta:
"Tiedonsaanti Venäjän metsätaloudesta paranee"(25.2.2002)
"Itä-Suomen puutuotealan yritykset lisäävät Venäjän puun käyttöä tulevaisuudessa" (27.2.2003)

 


Metlan ajankohtaista-sivulle

 


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Viestintä Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. 010 211 2000, sähköposti: info@metla.fi