[METLA Tiedote]

Julkaistavissa 2.4.2003

 

 

Matti Palon jäähyväisluento 2.4.2003
Ryöstääkö globalisaatio Suomelta metsäsammon?

Metsäntutkimuslaitoksen kansantaloudellisen metsäekonomian professori Matti Palo siirtyy eläkkeelle toukokuun alussa. Hän tuli Metlan palvelukseen alunperin maaliskuussa 1963. Hänen 40-vuotinen uransa tutkijana eteni sittemmin pääosiltaan Metlassa, mutta useiden vuosien ajan myös ulkomailla.

Keskiviikkona 2.4. pitämässään jäähyväisluennossa professori Palo käsitteli Suomen metsäsammon kohtaloa ja tulevaisuutta. Puheessaan Palo toteaa muun muassa: "Metsäsampo on vuosisatoja jauhanut hyvinvointia eri puolille maatamme. Viime vuosien aikana suurimmat metsäteollisuusyrityksemme on globaalistettu. Suomen metsäteollisuus ja metsätalous ovat ehkä historiansa suurimman nopean muutoksen edessä. Pienet ja keskisuuret puuteollisuusyritykset voivat kaatua ja metsätalouden kannattavuus romuttua. Kansallisessa metsäohjelmassa 2010 ei ole varauduttu näiden uhkien torjuntaan. Globaalistamisen tutkimusta, opetusta ja neuvontaa tulee vahvistaa."

Lue professori Palon jäähyväisluento "Ryöstääkö globalisaatio Suomelta metsäsammon?" kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
Professori Matti Palo
puhelin 010 211 2250, sähköposti: matti.palo@metla.fi

Tiedote:
Professori Matti Palo kutsuttu vierailevaksi professoriksi Costa Ricaan 21.11.2002

Metlan ajankohtaista-sivulle


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Viestintä Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. 010 211 2000, sähköposti: info@metla.fi