[METLA Tiedote]
27.2.2001

Tohtori Antti Asikainen metsäteknologian professoriksi Metlan Joensuuun tutkimuskeskukseen

Metsäntutkimuslaitoksen johtokunta nimitti tänään 27.2.2001 maat.- ja metsät. tohtori Antti Asikaisen Metsäntutkimuslaitoksen metsäteknologian professorin virkaan Joensuussa. Professori Asikaisen viran tehtäväalana on puun kasvatuksen ja hankinnan tekniikka, menetelmät ja organisointi. Joensuun tutkimuskeskuksen toiminta-ajatuksen mukaan metsäteknologian tutkimuksissa otetaan huomioon erityisesti sellaiset teemat, joiden avulla voidaan edistää alueellista talous- ja yritystoimintaa.

Asikaisen tähänastisen tutkimustoiminnan erityispainoalat ovat olleet puunhankinnan ketjut sekä energia- ja pienpuun korjuu ja kuljetuksen logistiikka. Antti Asikainen (35 v.) on opiskellut Joensuun yliopiston metsätieteellisessä tiedekunnassa ja väitellyt sieltä tohtoriksi vuonna 1995. Hän on toiminut aiemmin Joensuun yliopiston assistenttina ja vs. professorina sekä lukuisissa määräaikaisissa alansa projektitehtävissä, mm. Joensuun tiedepuisto Oy:n osaamiskeskusjohtajana. Asikaisella on laaja kotimainen ja kansainvälinen yhteistyöverkko ja runsas alan tieteellinen julkaisutoiminta.

Virkaan oli 8 hakijaa, joista 4 oli Helsingistä/Vantaalta ja 4 Joensuusta. Virka liittyy Joensuun tutkimuskeskuksen kehittämiseen ja se siirrettiin Metsäntutkimuslaitoksen Vantaan tutkimuskeskuksesta Joensuuhun kesällä 2000.

Lisätietoja: Prof. Antti Asikainen, puh. 013-251 4429
Tutkimuskeskuksen johtaja Jari Parviainen, puh. 013-251 4010

 

 


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Tiedotus Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. (09) 857 051 sähköposti: info@metla.fi