[METLA Tiedote]

 

 

12.11.2001

 

Kantohintaindeksit Internetissä

Metinfo Tilastopalvelussa uutta tietoa alueellisesta kantohintatasosta

Metsäntutkimuslaitoksen Internetissä toimivaa Metinfo Tilastopalvelua on laajennettu. Kuukausittain päivittyvät alueittaiset kantohintaindeksit julkaistaan nyt puutavaralajeittaisten kantohintojen lisäksi.

Kantohintaindeksi mittaa raakapuukaupan keskimääräistä kantohintatasoa ja sen muutoksia kiinteän alkuajankohdan suhteen. Indeksi on laadittu koko maalle sekä metsäkeskusten toiminta-alueille alkaen vuodesta 1995. Indeksin avulla voi seurata reaaliarvoisten kantohintojen muutoksia maan eri osissa ja verrata eri alueiden indeksejä toisiinsa sekä koko maan keskimääräiseen tasoon. Metinfon kantohintaindeksit-palvelu on alansa ensimmäinen säännöllisesti päivittyvä palvelu Suomessa.

Indeksit perustuvat Metinfo Tilastopalvelun tietoihin raakapuun ostomääristä ja yksikköhinnoista. Indeksin saa palvelusta käyttöönsä sekä tilastona että graafisena kuvana.

Kantohintaindeksit löytyvät Metinfo Tilastopalvelun Puukauppa-osasta http://www.metla.fi/metinfo/tilasto/index.htm. Voit tutustua indeksiin maksutta 23.11.2001 asti.

Lisätietoja
Kantohintaindekseistä: tutkija Pekka Ollonqvist, puh. (09) 857 051, pekka.ollonqvist@metla.fi
Metinfon Tilastopalveluista: tutkija Esa Ylitalo, puh. (09) 857 051, esa.ylitalo@metla.fi


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Tiedotus Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. (09) 857 051 sähköposti: info@metla.fi