[METLA Tiedote]

 

 

23.10.2001

 

Metla avannut uuden esittelypolun Ruotsinkylään

Suomen metsätalouteen voi tutustua metsässä

Metsätaloutta esittelevän polun avajaisia on vietetty tänään Metsäntutkimuslaitoksen Ruotsinkylän tutkimusalueella Tuusulassa. Koolla avajaisissa olivat kutsuttuna pääkaupunkiseudulla sijaitsevien metsäorganisaatioiden edustajat.

Polun varrella esitellään metsien hoitoa ja käyttöä aina puulajeista metsäluonnon tärkeisiin elinympäristöihin. Metsäpolku on havainnollinen tapa esitellä Suomen metsätaloutta niin ulkomaalaisille kuin kotimaalaisille vieraille tai koululaisille.

Ruotsinkylän metsäpolku on pääkaupunkiseudun läheisyydessä, noin 25 kilometriä Helsingistä ja 10 kilometriä Tikkurilasta, aivan Tuusulan väylän varrella. Metsäntutkimuslaitoksen suunnittelemaan ja rakentamaan esittelypolkuun ovat antaneet tukensa Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio, Metsäteollisuus ry, MTK ja Suomen Metsäyhdistys.

Metlalla on Ruotsinkylässä yli 500 hehtaaria monipuolisia tutkimusmetsiä sekä metsäntutkimuksen kenttäasema. Tänään avatun Metsäpolun lisäksi Ruotsinkylän tutkimusalueen polut ja metsät tarjoavat hyvät virkistysmahdollisuudet kaikille luonnossa viihtyville. Vaihtelevat metsiköt ja ulkomaisten puulajien viljelmät tarjoavat suuren määrän mielenkiintoisia tutustumis- ja retkikohteita.

 

HUOM! Kaikki Metlan puhelinnumerot ovat muuttuneet v. 2003.
Metlan valtakunnallisen vaihteen numero on 010 2111.

Lisätietoja:
Tutkimusmetsäpäällikkö Eino Piri, puh. 0400 600 226
Metsätalousinsinööri Pentti Kananen, puh. 050 500 3192
Metsätalousinsinööri Antti Kohonen, puh. 050 5609360


Metlan tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/
Metla/Tiedotus Unioninkatu 40 A, 00170 HELSINKI, puh. (09) 857 051 sähköposti: info@metla.fi