[METLA Tiedote]
09.08.2000

METLAN RISTO SEPPÄLÄ METSÄNTUTKIMUKSEN MAAILMANJÄRJESTÖN JOHTOON

Metsäntutkimuslaitoksen professori Risto Seppälä on (tiistaina 8.8. myöhään paikallista aikaa) valittu metsäntutkijoiden kansainvälisen järjestön, International Union of Forest Research Organizations (IUFRO) presidentiksi. Tehtävä on viisivuotinen. Valinta tehtiin IUFROn XXI maailmankongressissa, joka on parhaillaan meneillään Kuala Lumpurissa Malesiassa. Seppälä on aiemmin toiminut IUFROn varapresidenttinä.

Järjestön varapresidenteiksi valittiin professori Don Koo Lee Etelä-Koreasta ja tohtori Eric Teissier du Cros Ranskasta.

IUFRO on perustettu v. 1892, ja se on yksi maailman vanhimpia kansainvälisiä järjestöjä. Siihen kuuluu jäseninä lähes 700 tutkimusorganisaatiota 110 maasta. Jäsenorganisaatioissa työskentelee yhteensä yli 20 000 tutkijaa. IUFROn sihteeristö sijaitsee Wienissä.

Edellinen, yli 3000 osanottajaa kerännyt maailmankongressi pidettiin Tampereella vuonna 1995. Risto Seppälä toimi silloin järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Lopuksi mainittakoon, että kongressissa voi suomalaisten kunniaksi kuulla Säkkijärven polkkaa. IUFROn toimihenkilöt nimittäin käyttävät Nokian matkapuhelimia, joihin on ohjelmoitu soittoääneksi Säkkijärven polkka.

Lisätietoja IUFROsta: http://iufro.boku.ac.at/
Lisätietoja IUFROn maailmankongressista http://iufro.boku.ac.at/congress/csc/
Metlan kotisivut: http://www.metla.fi

 
HUOM! Kaikki Metlan puhelinnumerot ovat muuttuneet v. 2003.
Metlan valtakunnallisen vaihteen numero on 010 2111.


Risto Seppälän kuva tiedotusvälineiden käyttöön, alkuperäisen kuvan saa myös Metlan tiedotuksesta (puhelin 09-857051)


Metla Tiedotteet: http://www.metla.fi/tiedotteet/