[METLA Tiedote]
30.3.1999 Parkanon tutkimusasema

Metsäalan LEADER-hanke onnistui Pohjois-Satakunnassa

METSÄTIETOUTTA INTERNETTIIN EU:N TUELLA

Toimintaympäristön muuttuminen ja ympäristötietoisuuden lisääntyminen saivat metsäalan organisaatiot tiiviimpään yhteistyöhön Pohjois-Satakunnassa. Metlan Parkanon tutkimusaseman johtama hanke "Metsäalan taitotieto - yhdessä 2000-luvulle" päättyi muutama päivä sitten. Hanke kuului Pohjois-Satakunnan LEADER II-ohjelmaan, ja se käynnistyi heinäkuussa 1997. Hankkeen tavoitteena oli metsäalan organisaatioiden yhteistyön kehittäminen, niiden viestintävalmiuksien parantaminen, palveluiden tuotteistaminen, kansainvälinen yhteistyö ja alueen asukkaiden metsätietoisuuden lisääminen.

Toimintakauden aikana pyrittiin osallistujien sähköisten joukkoviestintävalmiuksien parantamiseen. Hankkeen kotisivu valmistui Metlan Parkanon tutkimusaseman kotisivun alle http://www.metla.fi/pa . Kotisivulta on edelleen linkit jokaisen osallistujan kotisivulle. Hankkeeseen kuului myös kyselytutkimus alueen metsällisten organisaatioiden tunnettuudesta. Syksyllä 1998 postitettiin 8 200 metsänomistajalle tietopaketti, jossa metsäalan organisaatiot esittelivät toimintaansa, sekä järjestettiin metsänomistajille tarkoitettu seminaari ajankohtaisista metsäasioista. Koulujen käyttöön valmistui metsäorganisaatioita ja niiden toimintaa esittelevä video.

Leader-hanke toteutti myös metsällisen multimedian yhteistyössä Tampereen yliopiston hypermedialaboratorion kanssa. Multimedia esittelee toiminta-alueen metsäluontoa, metsäorganisaatioita ja niiden palveluja. Multimedia on luettavissa osoitteesta: http://www.metla.fi/pa/metsatori. Kaksivuotisen hankkeen kokonaiskustannusarvio oli 500 000 mk, josta EU-tuen osuus oli 65 prosenttia. Hanketta koordinoi Metlan Parkanon tutkimusasema, ja sen vastuullisena vetäjänä toimi tutkimusaseman johtaja Hannu Raitio. Hankkeessa olivat mukana Lounais-Suomen- ja Pirkanmaan metsäkeskukset sekä Pohjois-Satakunnan, Parkanon, Kihniön, Lavian, Siikaisten, Ikaalisten ja Hämeenkyrö-Viljakkalan metsänhoitoyhdistykset ja Länsi-Suomen metsänomistajien liitto.

Hanke on pyrkinyt lisäämään kansainvälisiä yhteyksiä ja parhaillaan valmistellaan uutta kansainvälistä LEADER-hanketta.

 
HUOM! Kaikki Metlan puhelinnumerot ovat muuttuneet v. 2003.
Metlan valtakunnallisen vaihteen numero on 010 2111.

Lisätietoja: Tutkimusaseman johtaja Hannu Raitio (03) 443 5241 tai 040-503 6665.


Metla Tiedotteet: http://www.metla.fi/tiedotteet/