Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Metla Punkaharju - Vuoden 2014 metsäteko

Sivukartta | Haku

Openmetsä on palkittu Vuoden 2014 metsätekona

 

www.openmetsa.fi on nimensä mukaisesti sekä avoin että opetuskäyttöön tarkoitettu oppimisympäristö, joka kokoaa ja jakaa metsiin liittyvää asiantuntijatietoa. Portaali on osa Metsä oppimisympäristönä ja seudullisen asiantuntijatiedon kokoajana -hanketta (2011–2014), jonka toimijoita ovat Metsäntutkimuslaitos, Metsähallitus, Metsätietokeskus Lusto ja Itä-Suomen yliopisto.  

Metsänhoitajaliitto ja Nordea palkitsivat Openmetsän vuoden 2014 Vuoden metsätekona 8.5.2014.

Openmetsän keskeinen idea on yhteiskehittely. Openmetsä on avoin wikiympäristö ja kuka tahansa metsistä ja metsässä oppimisesta kiinnostunut voi liittää omia tuotoksiaan yhteiseen ympäristöön. Openmetsästä löytyy ääntä, kuvia, videoita ja tekstiä sekä näiden yhdistelmiä. Myös koululaiset ovat julkaisseet siellä omia oppimisprojektien tuotoksiaan. Metsässä kulkiessa Openmetsän sisällöt ovat yhtä lähellä kuin kännykkä, sillä kohteen tietoja tai selostuksia voi katsella tai kuunnella myös mobiililaitteilla.

Käytännössä oppimisympäristöjä rakennetaan Metsätutkimuslaitoksen tutkimuspuistoon ja Metsämuseo Lustoon Punkaharjulle sekä SKOPE:n Savonlinnankampukselle. Tutkimuspuiston puulajikokeet ja dokumentoidut koejärjestelyt yhdessä metsämuseo Luston näyttelyiden kanssa muodostavat kansainvälisestikin ainutlaatuisen rikkaan ympäristön sekä luonnontieteellisen ja kulttuurisenasiantuntijaosaamisen oppimisympäristöjen rakentamiselle. Toiminta luo sisältöjensä kautta merkittävää potentiaalia myös matkailuelinkeinon harjoittamiseen sekä matkailun tutkimukseen.

Lisätietoja:
Tutkija Teijo Nikkanen

 

  Päivitetty: 9.5.2014/MLin | Copyright Metla | Palaute