Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Metla Parkano - tutkimustoiminta

Sivukartta | Haku

Painoaloina suontutkimus metsien, terveyvaikutukset ja bioaktiiviset tuotteet

Suontutkimus on perinteisesti ollut Metsäntutkimuslaitos Parkanon vahvuuksia. Tutkimusala vahvistui entisestään, kun suometsätieteen professuuri siirrettiin Vantaalta Parkanoon vuonna 2002. Ajankohtaista suontutkimusta tehdään muun muassa turpeen mikrobiologian ja typpidynamiikan parissa. Parkanossa tutkitaan myös rahkasammaleen tuotantoa ja käyttöä kasvihuonekasvien kasvualustana ja turvetuotannon ympäristökuormituksen vähentämistä uuden märkäkorjuumenetelmän avulla.

Parkano on profiloitunut terveysosaamiseen ja tutkimukseen liittyvien korkeatasoisten hankkeiden kautta edelläkävijäksi kohti uusia innovatiivisia terveysalan tuotteita. Käynnissä olevassa BIOAKT-hankkeessa tavoitteena on rakentaa pirkanmaalaisten toimijoiden verkostopohjainen bio-osaamislaboratorio.
Kokonaisuutta tavoitellaan yhdistämällä eri tieteenaloja edustavien toimijoiden erityisosaaminen, yritysten innovaatioympäristö, olemassa olevat yhteistyöverkostot ja käytössä olevat laiteresurssit ja uudet laiteinvestoinnit.

Siemen- ja siemensatotutkimukset, metsien luontaiseen uudistumiseen ja uudistamiseen sekä koivun kasvatukseen liittyvät tutkimukset ovat myös vahvasti edustettuina. Parkanossa tutkitaan myös metsäympäristön radioekologiaa sekä metsien merkitystä ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Puusta elinvoimaa -hanke toimii pirkanmaalaisen puutuotealan kilpailukyvyn parantamiseksi.

Parkanon toimipaikan tutkimushankkeet.

Kuvat: vas. Metla/Erkki Oksanen, ylh. Metla/Anuliina Putkinen.

  Päivitetty: 31.10.2013 /AJok | Copyright Metla | Palaute