Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Metsäalan tulevaisuuden ennakointi

Sivukartta | Haku

Metla/Erkki Oksanen.

Tulevaisuutta ei voi tarkasti ennustaa, mutta toimintaympäristön muutostrendien avulla  voidaan arvioida tulevaisuuden uhkia ja mahdollisuuksia.  

Tulevaisuudentutkimuksen menetelmät auttavat  muodostamaan  tulevaisuusarvioita,  etsimään  metsäalan tulevaisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja  erilaisia vaihtoehtoja reagoida muutoksiin.

Ennakointitietoa tarvitaan kaikessa suunnittelussa metsäalan yksittäisistä toimijoista, kuten metsänomistajista puunjalostajiin ja metsä-, energia- ja ympäristöpolitiikan päätöksentekijöihin.

Metlan tutkimushankkeet ja ohjelmat ovat jo pitkään tuottaneet metsäalan suunnittelua ja päätöksentekoa tukevaa tietoa, metsäsektorin suhdanne-ennusteita  sekä pitkän aikavälin ennakointia palvelevia malleja ja työkaluja.

Vuonna 2012 alkaneessa ennakoinnin hankeryhmässä tuotetaan metsäalan ennakoinnissa hyödynnettävää tutkimustietoa sekä toimitaan  metsäalan ennakointiverkostossa sidosryhmi en kanssa.

AJANKOHTAISTA

Metsäsektorin suhdannekatsaus 2014–2015 (pdf)

  • Julkaisun kuvat (pdf) vapaasti kopioitavissa omaan käyttöön (lainattaessa lähteeksi mainittava: Metla, Metsäsektorin suhdannekatsaus 2014–2015)

 

Johtavatko megatrendit biotalouteen? (pdf). Esitelmä Päättäjien metsäakatemian kurssilla. Riitta Hänninen 10.9.2014

 

Globaalit trendit uudistavat metsäsektoria (pdf). Esitelmä Pääkaupunkiseudun metsänomistajien 30 – vuotisjuhlassa. Riitta Hänninen 10.6.2014  

 

KOORDINAATTORI

Hänninen, Riitta
Metla Vantaa
PL 18, 01301 VANTAA
p. 029 532 2232
riitta.hanninen(a)metla.fi

  Päivitetty: 31.10.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute