Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Tutkimusmetsät » Lapinjärvi

Lapinjärven tutkimusmetsä

Sivukartta | Haku

Monipuolista metsäntutkimusta ja monimuotoista metsänhoitoa

Tutkimusmetsän kasvupaikat ja metsien rakenne edustavat kokonaisuudessaan hyvin eteläisimmän Suomen talous­metsien olosuhteita. Lato­kartanon palstaa vallit­sevat puustoltaan tasaiset moreeni­maiden viljavien kasvu­paik­kojen kuusikot. Liljendalissa männiköiden ja karujen maiden osuus on suurempi.

Laajimpia tiettyyn tutkimus­tarkoituksiin varat­tuja alueita ovat Holmgårdin (150 ha) ja Latokartanon (250 ha) geeni­reservimetsät, joiden tarkoituksena on turvata männyn ja kuusen luontaisen perimä­aineksen säilyminen.

Tutkimus­metsissä tutkitaan muun muassa energia­puun korjuun ympäristö­vaikutuksia, lahottaja­sienten merkitystä metsän­uudis­tamisessa, haavan uudistamista ja kasvatusta, marja- ja sieni­satoja, hirvi­tuhoja, puiden siemen­satoja, metsien elin­voimaisuutta, jaloja lehti­puita ja tehdään fenologista seurantaa.

Lapinjärven tutkimus­metsä perustettiin vuonna 1933. Nykyisin siihen kuuluu noin 1300 hehtaaria maa-alueita Liljendalissa ja Lapinjärvellä.

YHTEYSTIEDOT

Metsäntutkimuslaitos
Lapinjärven tutkimusmetsä
Husulantie 38
07810 INGERMANINKYLÄ

LISÄTIETOJA

Markku Rantala
metsätalousinsinööri

Erkki Piiroinen
tutkimusmestari

 

Sijainti

Päivitetty: 11.07.2012 /UHel | Copyright Metla | Palaute
Laanila Pallasjärvi Kolari Kivalo Paljakka Muhos Kannus Punkaharju Parkano Vilppula Vesijako Lapinjärvi Solböle ja Preitilä Ruotsinkylä