Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Tutkimusmetsät » Kannus » Retkeilyreitit

Metla Kannus - tutkimusmetsät

Sivukartta | Haku

Lehtorannan puulajipuisto

Lehtorannan puulajipuisto sijaitsee Lestijoen rannassa, noin 4 km Kannuksesta Himangalle päin. Alueella on puulajipuisto sekä tervahauta. Ensimmäiset istutukset puulajipuistoon tehtiin vuonna 1985 ja tämän jälkeen istutuksia on tehty useana eri vuonna. Yleisölle tutustumista varten paikka avattiin vuonna 1996.

Lehtorannan puulajipuistossa kasvavia havupuita ovat muun muassa sembramänty (Pinus cembra), kontortamänty (Pinus contorta var. latifolia), makedonianmänty (Pinus peuce), engelmanninkuusi (Picea engelmannii), valkokuusi (Picea glauca), mustakuusi (Picea mariana), serbiankuusi (Picea omorica), hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’), lännenpihta (Abies lasio­carpa), siperianpihta (Abies sibirica) ja siperianlehtikuusi (Larix sibirica). Lehtipuita ovat esimerkiksi tervaleppä (Alnus glutinosa), metsävaahtera (Acer platanoides), kynäjalava (Ulmus laevis), terijoensalava (Salix fragilis ’Bullata’) ja suomenpihlaja (Sorbus hybrida). Puistossa on myös puiden erikoismuotoja, muun muassa mukuraharmaaleppä (Alnus incana f. ’gibberosa’) sekä hedelmäpuualue.

Lehtorannassa on myös vuonna 1985 perustettu ns. Nelder -tiheyskoe. Se on istutettu kotoisilla puulajeilla: hieskoivulla (Betula pubescens), rauduskoivulla (Betula pendula), kuusella (Picea abies) ja männyllä (Pinus sylvestris). Koe havainnollistaa konkreettisella tavalla istutustiheyden vaikutuksen puiden kasvukehitykseen.

 

Kartta alueesta.

Lehtorannan puulajipuisto

LehtikuusiaKuvat: Metla/Esa Heino

LISÄTIETOJA

Taisto Jaakola
metsätalousteknikko
puh. 029 5323408
taisto.jaakola @ metla.fi

 

Päivitetty: 25.08.2011/AJok | Copyright Metla | Palaute
Laanila Pallasjärvi Kolari Kivalo Paljakka Muhos Kannus Punkaharju Parkano Vilppula Vesijako Lapinjärvi Solböle ja Preitilä Ruotsinkylä