Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Tutkimusmetsät

Tutkimusmetsät - portti metsäntutkimukseen

Sivukartta | Haku

Kuva: Metla/Erkki Oksanen

Koko maan kattavaan tutkimusmetsäverkkoon kuuluu tällä hetkellä noin 30 000 hehtaaria maa- ja vesialueita eri kasvillisuus- ja ilmasto­vyöhykkeiltä. Ensimmäiset tutkimusmetsät perustettiin 1920-luvulla. Vanhimmat tiedot metsien historiasta ja käsittelyistä sekä alueille perustetuista kokeista ovat 1800-luvulta. Tutkimusmetsät olivat vuosikymmeniä Metlan hallinnassa ja hoidossa, mutta vuoden 2008 alusta lähtien ne ovat Metsähallituksen hallinnoimia alueita, joilla toimitaan Metlan ohjeiden mukaisesti.

Tutkimusmetsäverkkoa ja tutkimusmetsiä kehitetään palvelemaan mahdollisimman hyvin metsäntutkimusta ja tutkimustiedon välitystä. Tutkimusmetsistä on muodostunut monipuolisten ja pitkäaikaisten kokeiden keskittymiä, joissa sijaitsee noin 2000 erilaista voimassa olevaa koetta tai koealaa.

Tutkimusmetsissä kävijä voi tutustua metsäntutkimukseen ja sen tuloksiin, erilaisiin puulajeihin ja metsäluontoon. Luontopolut ja kokeiden esittelyt tarjoavat mahdollisuuden metsätiedon syventämiseen ja luonnonharrastukseen.

Metlan ammattitaitoinen henkilökunta opastaa ja neuvoo metsissä vierailijoita tarvittaessa.

Kannus
Kivalo
Kolari
Laanila
Lapinjärvi

Muhos
Paljakka
Pallasjärvi
Parkano
Punkaharju
Ruotsinkylä
Solböle
Suonenjoki
Tuorla
Vesijako
Vilppula

Tutkimusmetsät:

 

Päivitetty: 17.12.2014 /MJou | Copyright Metla | Palaute
Laanila Pallasjärvi Kolari Kivalo Paljakka Muhos Kannus Punkaharju Parkano Vilppula Vesijako Lapinjärvi Solböle ja Preitilä Ruotsinkylä