Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Tietoa Metlasta » Resurssit

Metsäntutkimuslaitos - resurssit

Sivukartta | Haku

Rahoitus

Metlan kokonaiskustannukset vuonna 2013 olivat 54,599 miljoonaa euroa, siitä 46,198 miljoonaa euroa käytettiin tutkimukseen. 11,598 miljoonaa euroa tuli valtion budjettirahoituksen ulkopuolelta. Tärkeimmät ulkopuoliset yhteistyörahoittajat ovat EU, Suomen Akatemia, Tekes ja maa- ja metsätalousministeriö.
Metsäntutkimuslaitos tilinpäätös 2013
(pdf).

Henkilöstö

Metlan tärkein voimavara on ammattitaitoinen henkilöstö. Metlassa työskentelee n. 550 vakituista työntekijää, joista yli puolet on tutkijoita. Puolet henkilöstöstä työskentelee pääkaupunkiseudulla, puolet alueellisissa toimipaikoissa.

Tutkimusmetsät

Tutkimusmetsät mahdollistavat monipuolisen kenttäkoetoiminnan. Vanhimmat kokeet ovat 1920-luvulta. Tutkimusmetsiä käytetään myös tutkimustulosten havainnollistamisessa sekä tutkimustiedon välityksessä käytäntöön. Vuoden 2008 alusta lähtien ne ovat Metsähallituksen hallinnoimia alueita, joilla toimitaan Metlan ohjeiden mukaisesti.

Laitteet ja kiinteistöt

Metlalla on ajanmukaiset toimitilat niin pääkaupunkiseudulla kuin alueellisissa toimipaikoissa.

Metlan laboratoriot palvelevat pääasiassa Metlan tutkimushankkeita, mutta mahdollisuuksien mukaan analyysipalveluja tarjotaan myös ulkopuolisille asiakkaille.

Tutkimuksen tarpeisiin on käytössä monipuolisia, ajanmukaisia tiedonkeruu- ja analysointilaitteita, jotka mahdollistavat muun muassa tosiaikaisen tiedonsiirron maastosta suoraan tietojärjestelmiin.

  Päivitetty: 14.03.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute