Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metinfo » Puutavaranmittaus » Organisaatio

Puutavaranmittaus

Sivukartta | Haku

Organisaatio

Maa- ja metsätalousministeriön (MMM) tehtävänä on puutavaran mittauksen valvonnan ylin johto ja ohjaus.
Maa- ja metsätalousministeriön tulosohjauksessa toimivan Luonnonvarakeskuksen tehtävänä on huolehtia puutavaran mittauksesta annetun lain mukaisista tutkimus- ja kehittämistehtävistä. Luonnonvarakeskus antaa määräykset puutavaran mittauksessa käytettävistä yleisistä muuntoluvuista.

Toisen Luonnonvarakeskuksen tehtäväkokonaisuuden muodostaa puutavaran mittauksesta annetun lain noudattamisen valvonta ja mittauserimielisyyksien ratkaiseminen virallisella mittauksella. Näitä tehtäviä toteuttavat viralliset mittaajat, jotka ovat Luonnonvarakeskuksen päätoimisia virkamiehiä. Lain noudattamisen valvonnan pääosan muodostaa puutavaran tehdasmittauksen valvonta valvontamittauksilla.

Maa- ja metsätalousministeriö asettaa nelivuotisiksi toimikausiksi puutavaran mittauksen sidosryhmistä koostuvan puutavaranmittauksen neuvottelukunnan.  Puutavaranmittauksen neuvottelukunnalla on laissa määritetty rooli mittauksen kehittämisasioissa. Puutavaran mittauksen neuvottelukunta edistää ja ylläpitää hyviä mittauskäytäntöjä esimerkiksi ohjeita ja suosituksia antamalla.

Puutavaran mittauslautakunta on puutavaran mittauksen muutoksenhakuaste. Muutosta voidaan hakea virallisen mittaajan päätökseen virallisesta mittauksesta. Tehdasmittauksen valvontaa koskeva asia voidaan siirtää mittauslautakunnan käsiteltäväksi.

 
 
Kuva: Jari Lindblad, Luke

Maa- ja metsätalousministeriö

Puutavaranmittauksen neuvottelukunta

Virallinen mittaaja

Mittauslautakunta

  Päivitetty: 8.1.2015/MLin | Copyright Luke | Palaute