Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metinfo » Puutavaranmittaus » Mittauksen kehittäminen

Puutavaranmittaus

Sivukartta | Haku

Puutavaranmittauksen kehittäminen

Mittausmenetelmien ja -tekniikoiden kehittäminen on jatkuva prosessi. Luonnonvarakeskuksella on lainsäädännössä määritetty rooli mittauksen kehittämisessä. Käytännössä useat tutkimusorganisaatiot, puuta hankkivat ja käyttävät yhtiöt ja mittauslaitevalmistajat osallistuvat mittauksen kehittämiseen.

Mittauksen kehittäminen voidaan jakaa kahteen eri linjaan: tekniseen kehittämiseen ja uusien matemaattisten ratkaisujen etsimiseen. Mittaukseen liittyvän teknologian kehittäminen on mahdollistanut uusien mittaustekniikoiden käyttöönoton.

Puutavaranmittauksen neuvottelukunnalla on laissa määritetty rooli mittauksen kehittämisasioissa. Puutavaran mittauksen neuvottelukunta edistää ja ylläpitää hyviä mittauskäytäntöjä esimerkiksi ohjeita ja suosituksia antamalla.

Puutavaran mittauksen kehittämistyötä edistää epävirallinen, kerran vuodessa kokoontuva mittausasiantuntijoiden keskustelufoorumi, Suomen kupiikki. Mukana on ollut muun muassa teknisten yliopistojen ja teollisuuden tutkimusorganisaatioiden, suurten metsäyhtiöiden, metsänomistajien etujärjestön, Luonnonvarakeskuksen, maa- ja metsätalousministeriön, mittauslaitevalmistajien sekä mittaukseen erikoistuneiden yhtiöiden mittausasiantuntijoita.

Kuva: Erkki Oksanen, LUke  
Kuva: Jari Lindblad, Luke
 
Kuva: Merja Lindroos, Luke
  Päivitetty: 8.1.2015/MLin | Copyright Luke | Palaute