Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metinfo » SuojeluMotti-ohjelmisto » Asentaminen/Päivitys

Metinfo - SuojeluMotti-ohjelmisto

Sivukartta | Haku

Kanava tutkittuun tietoon ja asiantuntija­palveluihin

Kuva: Metla/Erkki Oksanen

SuojeluMOTTI-ohjelmiston asentaminen/päivitys

 

Mahdollinen SuojeluMOTTI-ohjelmiston edellinen versio on poistettava ennen tämän ohjelmistoversion asennusta. Poistaminen tapahtuu seuraavasti: Avaa kuvaruudun vasemmasta alakulmasta 'Start/Käynnistä' -valikko. Valitse sieltä 'Contol Panel/Ohjauspaneeli'. Avautuvasta ikkunasta valitse 'Add or Remove Programs/Lisää tai poista sovellus'. Avautuvasta listasta paina 'Remove/Poista' -painiketta SuojeluMotin kohdalta ja vastaa hyväksyvästi varmistuskysymyksiin.

Lataa ensin asennuspaketti. Paketin koko on n. 20 megatavua. Kun asennuspaketti on vastaanotettu, se löytyy omalta koneeltasi joko työpöydältä tai kansioista. Vastaanotettujen tiedostojen sijainti riippuu selaimen (esim. Internet Explorer tai Mozilla) asetuksista.

Käynnistä asennus näpäyttämällä SuojeluMOTTI_asennus -kuvaketta työpöydällä tai vastaavaa tiedostoa (SuojeluMOTTI_asennus.exe) tiedostonhallinnan avulla. SuojeluMOTTI_asennus.exe -tiedosto voidaan siirtää muillekin koneille tavallisilla siirtovälineillä (CDR, muistitikku, siirto verkon kautta). Asennusohjelmisto on englanninkielinen. Asennuksen aikana ei yleensä tarvitse muuttaa oletusvalintoja, vaan muutama "Next" -painikkeen sekä "Install" ja "Finish" -painikkeiden näpäytys riittää.

SuojeluMOTTI-ohjelmisto käynnistyy Käynnistä-valikon kohdasta Metla/ SuojeluMOTTI tai työpöydällä olevasta SuojeluMOTTI -kuvakkeesta. SuojeluMOTTI -ohjelmistoa voi kokeilla 180 päivää, jonka jälkeen viimeistään ohjelmisto on rekisteröitävä. Päivittäessäsi uuteen versioon uutta rekisteröitymistä ei tarvita, vaan vanha rekisteröinti säilyy automaattisesti.

Päivitetty: 17.06.2011 /SaMe | Copyright Metla | Palaute