Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Julkaisut » Julkaisusarjat

Metlan julkaisusarjat

Sivukartta | Haku

Julkaisutoiminta Julkaisusarjat Tilastojulkaisut Muut julkaisut Päättyneet julkaisusarjat Tilaukset


Metlan vuosikertomukset

Tieteelliset sarjat:
Metsätieteen aikakauskirja
Silva Fennica

Muut julkaisusarjat:
Dissertationes Forestales
Metlan työraportteja
Metsäsektorin suhdannekatsaus
Metlan tutkimusmetsien julkaisusarja

Tieteelliset sarjat

Metsätieteen aikakauskirja

Metsätieteen aikakauskirjassa julkaistaan suomen- ja ruotsinkielisiä metsäntutkimuksen alaan kuuluvia alkuperäisiä tutkimusartikkeleita, katsauksia ja tiedonantoja. Metsätieteen aikakauskirjan Metsävarat -numeroissa julkaistaan puuvarojen, metsien ja metsäluonnon tilan inventointituloksia ja kehityslaskelmia. Edellä mainitut kirjoitukset ovat tieteellisen tarkastusmenettelyn alaisia.

Tieteen tori- ja Puheenvuoro-palstoilla julkaistaan metsiin, metsätalouteen ja metsäluontoon liittyviä kirjoituksia ajankohtaisista aiheista.

Aikakauskirja ilmestyi monografia-sarjana Folia Forestalia -nimellä vuodesta 1963 vuoteen 1993 asti. Metla julkaisee sarjaa yhteistyössä Suomen Metsätieteellisen Seuran (SMS) kanssa.

Metsätieteen aikakauskirja ilmestyy neljästi vuodessa. Jos haluat tarjota artikkeliasi Metsätieteen aikakauskirjaan, ota yhteyttä toimitukseen. Kirjoitusohjeet ovat myös luettavissa aikakauskirjan kotisivuilla.

Silva Fennica

Silva Fennica on englanniksi julkaistava metsätieteellinen sarja, joka kattaa kaikki metsäntutkimuksen alat perustutkimuksesta sovellettuihin tieteisiin. Sarjaa julkaistaan kansainvälisesti ja artikkeleiden hyväksymisessä noudatetaan tieteellistä tarkastusmenettelyä. Sarjassa julkaistaan alkuperäisiä tutkimusartikkeleita, katsauksia, tiedonantoja, keskusteluartikkeleita ja kirja-arvosteluja. Sarja julkaistaan yhteistyössä Suomen Metsätieteellisen Seuran (SMS) kanssa.

Silva Fennica ilmestyy neljästi vuodessa. Jos haluat tarjota artikkeliasi Silva Fennicaan, ota yhteyttä toimitukseen. Kirjoitusohjeet ovat myös luettavissa Silva Fennican kotisivuilla.

Silva Fennica monographs

Vuodesta 1913 alkaen ilmestynyt sarja Acta Forestalia Fennica on vuonna 2000 liitetty Silva Fennicaan uudeksi monografiat-osaksi, joka ilmestyy tarpeen mukaan. Communicationes -sarja liitettiin Acta Forestalia Fennicaan vuonna 1988.

Muut julkaisusarjat

Dissertationes Forestales

Dissertationes Forestales on Suomen Metsätieteellisen Seuran, Metsäntutkimuslaitoksen, Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston yhteinen metsätieteellisten väitöskirjojen julkaisusarja. Dissertationes Forestales -sarjassa julkaistaan yliopistojen tiedekunnilta väittelyluvan saaneita metsäalan väitöskirjoja.

Metlan työraportteja

Metla julkaisee Työraportteja-sarjassaan tutkimusten ennakkotuloksia ja ennakkotulosten luonteisia selvityksiä sekä esitelmiä ja kokouskoosteita. Sarjassa ei käytetä tieteellistä tarkastusmenettelyä. Sarjan julkaisut ovat joko suomen- tai englanninkielisiä. Sarjaa julkaistaan vain sähköisesti Internet-verkossa. Julkaisut ovat maksutta saatavissa pdf-muodossa.

Metsäsektorin suhdannekatsaus

Metsäsektorin suhdannekatsaus (aiemmin ajankohtaiskatsaus) on suomeksi ja englanniksi (Finnish Forest Economic Outlook) vuosittain ilmestyvä julkaisu. Se sisältää koko metsäsektorin lyhyen aikavälin suhdannekuvan kuluvalle ja seuraavalle vuodelle. Katsauksessa esitetään mm. metsäteollisuustuotteiden vienti- ja raakapuumarkkinaennusteita sekä ennusteita työvoiman kehitykselle ja yksityismetsätalouden investoinneille. Katsaus sisältää myös lyhyitä artikkeleita metsäsektorin ajankohtaisista kysymyksistä.

Metlan tutkimusmetsien julkaisusarja

Metlan Tutkimusmetsäpalvelut julkaisee sarjassaan tutkimusmetsien hoito- ja käyttösuunnitelmia sekä metsiin liittyviä selvityksiä.

  Päivitetty: 18.06.2013 /KBym | Copyright Metla | Palaute