Metla Hanke 7227

Pirkanmaan puutoimialan toimenpideohjelma 2007-2013

[  English  |  Tavoitteet  |  Hankkeen vetäjä  |  Tutkijat  |  Tiedotteet  |  Metla Tutkimus  ]

Kesto: 2006-2007   
Tutkimusohjelma: Puunkäytön mahdollisuudet ja puutuotteiden menekki

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on rakentaa Pirkanmaalle puutoimialan toimintaohjelma EU:n tulevalle hankekaudelle vuosiksi 2007-2013 sekä koordinoida ohjelman tärkeimpien kärkihankkeiden käynnistymistä. Toimintaohjelma sisältää vision, jossa hahmotetaan toimialan tilanne Pirkanmaan maakunnan osalta tulevaisuudessa. Tavoitteena on myös puunjalostajien välisen yhteistyön ja verkottumisen edistäminen. Hankkeen kohderyhmiä ovat sahateollisuus, höyläämöt, kyllästämöt, huonekaluvalmistajat ja rakennuspuusepänteollisuus.

Toiminnan perustana ovat yrityshaastattelut, joissa kerätään puunjalostajien mielipiteet ja tulevaisuuden näkymät alan kannalta. Haastatteluiden pohjalta koostetaan seutukuntakohtainen ja koko maakuntaa koskeva kehittämistoimenpideohjelma. Yritysten verkottumista edistetään alueellisten ja maakunnallisen puutuotealan neuvottelukuntien perustamisilla. Neuvottelukunnan tehtävä on edistää puutuotealan kilpailukykyä Pirkanmaalla ja lisätä yritysten yhteistyötä.

Pirkanmaan puutoimialan toimenpideohjelma 2007-2013 -hanketta hallinnoi Metsäntutkimuslaitoksen Parkanon yksikkö. Hankkeen päärahoitus tulee ELMA-ohjelmasta Pirkanmaan TE-keskukselta.

Hankkeen vetäjä: Uusitalo, Jori
Metsäntutkimuslaitos, Parkanon toimipaikka, Kaironiementie 15, 39700 PARKANO
Puhelin: 029 532 4010
Sähköpostiosoite: jori.uusitalo@metla.fi

Muut tutkijat: Korpunen, Heikki, PA (2006-07)


Sivun alkuun

Tämä sivu on tuotettu Metlan tietokannasta 12.06.2012
Palaute