Metla Hanke 3219

Pienmetsäkoneitten kehittely

[  English  |  Tavoitteet  |  Tulokset  |  Hankkeen vetäjä  |  Tutkijat  |  Julkaisut  |  Metla Tutkimus  ]

Kesto: 1997-2001   Asiasanat: Jätteiden kierrätys, pelletointi, pientelamaasturi, puunkorjuu, tuhkalannoitus

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on kehittää siirrettävä tuhkan ja muiden jätteiden pelletointilaitteisto syöttölaitteistoineen ja kuivaimineen sekä puunkorjuuseen entistä kevyempi, tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi telamaasturi. Telamaasturin käyttökelpoisuus tuhkapellettien kuljetukseen ja levitykseen selvitetään. Lisäksi tarkoitus on tutkia lähinnä energiapuun korjuussa käytettävän isännänlinjan puristuspankon kehittämismahdollisuuksia.

Hankkeessa selvitetään pelletointilaitteistolla tuotettujen rakeiden käyttökelpoisuus metsänlannoitteena. Tarkoitus on tutkia rakeiden liukoisuutta, ravinnepitoisuuksia, seossuhteita, levitystekniikkaa sekä rakeiden tuottamisen ja levityksen kustannuksia. Kehitettävien puunkorjuukoneiden osalta tutkitaan niiden tuottavuutta, kustannuksia, ergonomiaa sekä koneiden aiheuttamia maaperä- ja puustovaurioita.

Tulokset

Taloudellisemman moottorivaihtoehdon kokeilut ja tiedottaminen jatkuu syksyyn 2001 saakka. Biöljyjen haittavaikutusten selvitys eri tiivistemateriaaleihin selvitetään liuotuskokeen avulla (labra).

Hankkeen vetäjä: Takalo, Sauli

Muut tutkijat: Hytönen, Jyrki, KA (1997-98), Kangas, Jyrki, JO (2000-01), Lauhanen, Risto, PA (1997)


Sivun alkuun

Tämä sivu on tuotettu Metlan tietokannasta 12.06.2012
Palaute