Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Avoimet työpaikat

Sivukartta | Haku

Tutkija

Metsäntutkimuslaitos (Metla) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää ratkaisuja metsien hoitoa, käyttöä, tuotteita, palveluja ja aineettomia arvoja koskeviin haasteisiin ja kysymyksiin.

Tehtävä on määräaikainen 01.05.2012 - 30.04.2014
Määräaikaisuuden syy määräaikainen työsopimussuhde
Kelpoisuusvaatimukset: Tohtori-tason tutkijakoulutus
Työpaikan tiedot: Metsäntutkimuslaitos, Kannuksen toimipaikka, Silmajärventie 2, 69100 Kannus
Virka on perustettu yksikköön
Työaika: Virastotyöaika

Metsäntutkimuslaitoksen Länsi-Suomen yksikössä on käynnistynyt biojalostusaiheinen EU-Interreg ragoitteinen Forest Refine-hanke. Hanke edistää metsäbiomassojen käyttöä biojalostuksen raaka-aineena. Se tutkii biomassakomponenttien talteenottoa, laadunparannusta ja soveltuvuutta eri biojalostuksen prosesseihin mukaan lukien termo- ja biokemialliset prosessit. Hanke kuuluu Metlan strategiassa mainittuun "Metsiin perustuva yritys- ja elinkeinotoiminta" -painoalaan.

Hankkeeseen haetaan tutkijaa määräajaksi 1.5.2012 – 30.4.2014. Tutkijan tehtäviin kuuluu Forest Refine -hankkeen puubiomassan kemiallisten taseiden ja biojalostuksen kannalta kiinnostavien ainesosien pitoisuuksien selvittäminen puun eri osissa sekä puu- että metsikkötasolla ja edelleen näiden tietojen yleistäminen alueelliselle tasolle. Tutkija selvittää erilaisten metsäbiomassatyyppien (latvusmassa, kannot, pienpuu ja ainespuu) alueellisia ominaispiirteitä sekä potentiaaleja hankealueella biojalostamojen raaka-ainehankinnan kannalta. Metsäbiomassojen saatavilla olevan maantieteellisen raaka-ainepotentiaalin arvioimiseksi, tehtävänä on yhdistää hankealueen metsävaratietoja mm. alueen tieverkoston sekä nykyyisten ja tulevien terminaalien sijaintien kanssa, ja lopulta määrittää saatavilla olevien metsäbiomassojen määrät eri kustannustasoilla tietyille terminaalien ja tuotantolaitosten sijainneille. Tutkija myös yhdistää raaka-aineiden kemialliset ominaisuustiedot alueellisiin saatavuustietoihin, joiden avulla voidaan muodostaa kokonaiskuva raaka-aineen tarjonnasta koko hankealueelle. Edellä kuvaillut tehtävät suoritetaan tiiviissä yhtestyössä ruotsalaisten hankepartnereiden kanssa. Tutkija työskentelee osana kansainvälistä tutkijaryhmää.

Edellytämme hakijalta metsätieteiden yliopistokoulutusta, useamman vuoden tutkijakokemusta, taselaskennan hallintaa.

Eduksi lasketaan julkaisutoiminta, kokemus kansainvälisistä tutkimushankkeista ja hyvä englanninkielen taito.

Tehtävä on sijoitettu Metlan palkkausjärjestelmässä vaativuustasolle 10 (3269,60 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa palkanosaa.

Hakeminen

Hakuaika päättyy 07.05.2012 kello 16:00.

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta (työavain 400-97-12) . Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös lähettämällä tai tuomalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen.

Metsäntutkimuslaitos
PL 18/ Jokiniemenkuja
01301 Vantaa

Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavain 400-97-12.

Lisätietoja

Vanhempi tutkija Juha Nurmi, p. 029 5323419, etunimi.sukunimi@metla.fi

  Päivitetty: 02.05.2012 /KPB | Copyright Metla | Palaute