Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Avoimet työpaikat

Sivukartta | Haku

Väitöskirjatyöntekijä

Metsäntutkimuslaitos (Metla) on maa- ja metsätalousministeriön alainen valtion sektoritutkimuslaitos, joka rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.

Metsäntutkimuslaitoksen Muhoksen yksikköön haetaan väitöskirjatyöntekijää määräaikaiseen työsopimussuhteeseen ajalle 1.7.2010–30.6.2013.

Väitöskirjatyöntekijän tehtävänä tulee olemaan analyysi- ja näytteenottomenetelmän kehittäminen luonnonvesien kokonais- ja metyylielohopean määrittämistä varten: sisältäen mm. esikonsentrointitekniikat, spesiesten kromatografinen erotus, massaspektrometrinen määritys. Lisäksi tehtäviin kuuluu muu hanketta tukeva toiminta kuten mahdollisesti DGT-tekniikan soveltaminen ja kromatografiset tai massaspektriset määritykset mikrobeista.

Tehtävät liittyvät Suomen Akatemian rahoittamaan monitieteelliseen hankkeeseen Hydro-biogeochemistry of drained peatlands; impacts of bioenergy harvesting on trace metal transport under different hydrogeological settings (HYPE). Tutkimuksessa selvitetään metsänhoitotoimenpiteiden vaikutusta eri alkuaineiden (Pb, Cd Ni, Cu, Zn, sekä erityisesti elohopea) huuhtoutumiseen ja kiertoon luonnossa.

Tutkijan toimipaikkana on Muhos, mutta tutkimus tehdään läheisessä yhteistyössä Oulun yliopiston kemian laitoksen kanssa.

Hakijalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa kemian alalta ja kokemusta kemian analytiikasta (ympäristöanalytiikka). Tutkimus tähtää FT-tutkinnon suorittamiseen Oulun yliopistossa, mikä edellyttää kykyä itsenäisen tutkimustyön tekemiseen. Tutkimus on osa laajempaa tutkimusprojektia, jossa on mukana eri alojen asiantuntijoita.

Lisäksi edellytetään hyvää yhteistyökykyä ja kykyä toimia kemian asiantuntijana monitieteisessä projektissa

Tutkimuksen suorituksen kannalta on eduksi, jos hakijalla on aiempaa kokemusta metsäympäristön tutkimiseen liittyvistä projekteista.

Tehtävä sijoittuu Metlan palkkausjärjestelmässä vaativuustasolle 6 (tehtäväkohtainen palkanosa on 2236,19 €/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkanosa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Hakemukset

Pyydämme lähettämään hakemukset liitteineen 4.6.2010 klo 16.15 mennessä.

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta: www.valtiolle.fi (työavain 400-92-10).

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös lähettämällä tai tuomalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen:

Metsäntutkimuslaitos
Keskuskirjaamo
PL 18 ( Jokiniemenkuja 1)
01301 Vantaa

Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavain 400-92-10.

Lisätietoja

• Varttunut tutkija Juha Piispanen p. 029 5323720, juha.piispanen @ metla.fi

  Päivitetty: 07.06.2012 /SKet | Copyright Metla | Palaute